aixmes.com

Δεν κρύβομαι στο μανδύα του Χριστόφια Εκτύπωση E-mail
16.03.08
Αγαπητέ Λεξιπένηντα, είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια σου να κρίνεις το μέσο του μηνύματος μου, και όχι την ουσία. Ως μέσο, καταγράφω την «αντιγραφή» του πρωτότυπου (δικού σου) κειμένου με μικρές-μικρές «παραλλαγές» και αντικαταστάσεις λέξεων. Με προφανή διάθεση για λογοπαίγνιο και αστεϊσμό. Και ως ουσία, το υστερόγραφο. Αντιληπτή, πιστεύω, ακόμα και για ένα κακοπροαίρετο αναγνώστη, η προσπάθεια του γράφοντος.

 

Δικαίωμα σου όμως να συντηρείς τη συζήτηση σε φόντο «άσπρο-μαύρο», «εμείς και αυτοί», «πατριώτες και προδότες» κλπ. κλπ. Δικαίωμα σου. Δεν θα ακολουθήσω.

Επιστρέφω. Ξανά δύο σημεία. Σχολιάζοντας τον Κουνναφή «χωρίς μάσκα», έγραφες-έγραφες, έκρινες και επέκρινες , καταλήγοντας σε μια βέβαιη καταδίκη. Χωρίς όμως να παραθέσεις έστω μια αυτούσια φράση από το κείμενο του Κουνναφή. Έκανες διάλογο με τον τοίχο. Και ο τοίχος, πάντα απαντά με κατάφαση.

Και βλέπεις, αγαπητέ Λεξιπένηντα, ψεύδεσαι όταν γράφεις πως «η αναφορά στο μπλογκ μου και σε κείμενο μου, χωρίς να παραθέσεις σύνδεσμο στη διάθεση των αναγνωστών σου…». Δεν ακολούθησα την πρακτική σου. Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε ο σύνδεσμος του ιστοτόπου σου. Από το πρώτη στιγμή. Πέραν τούτου, βέβαια, ανάρτησα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχόλιο σου, αυτούσιο, χωρίς ούτε ένα κόμμα αλλαγμένο. Αυτά περί δεοντολογίας.

Δεύτερον, δεν προσπαθώ να δώσω την εντύπωση ότι, όπως γράφεις, «το κείμενο μου είναι διχαστικό όσο και το παραποιημένο δικό σου». Αυτό εννοώ. Δηλαδή, εκείνο που, με ταπεινοφροσύνη, λες ότι υπερασπίζεσαι, στην ουσία το απορρίπτεις μέσα από τα γραφτά σου. Η ρετσινιά και η «φασίζουσα νοοτροπία» δεν έχει πλευρές. Ούτε χρώματα. Και η ενότητα δεν είναι αποτέλεσμα ισοπεδωτικών χαρακτηρισμών. Και δεν αποκάλεσα κανένα προδότη επειδή διαφωνεί μαζί μου. Δεν ισχυρίζομαι ότι κατέχω τη μόνη αλήθεια. Όπως κάποιοι άλλοι. Ούτε τρέχω να κρυφτώ στο μανδύα του Τάσσου χθες, του Χριστόφια σήμερα, όπως κάποιοι άλλοι.

Όσον αφορά το σχέδιο Ανάν, απορώ γιατί επιστρέφεις. Η πλειοψηφία το απέρριψε. Τελεία. Το απέρριψε ως σύνολο. Είτε θα κάτσουμε άβουλα να περιμένουμε το επόμενο σχέδιο, που θα είναι «κάποια παραλλαγή του σχεδίου Ανάν» (που απορρίψαμε ως Ελληνοκύπριοι). Είτε, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε πέντε-έξι πράγματα, να συμφωνήσουμε σε δύο-τρία και να αναζητήσουμε τις αλήθειες πίσω από τα σχέδια. Όσον αφορά τον νέο Πρόεδρο, παρακολουθώ με επιφύλαξη την υποδοχή που έτυχε από τον «ξένο» παράγοντα. Υποδοχή που στην πολιτική σκακιέρα ερμηνεύεται ως απαρχή πιέσεων για λύση «εδώ-και-τώρα-να-ξεμπερδεύουμε» και όχι ως «ειλικρινές-ανθρώπινο-και-ανιδιοτελές-ενδιαφέρον-για-δίκαιη-λύση».

Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Δεν μας αγάπησαν ξαφνικά οι Μπράουν, Μπαρόζο και σία. Το συμφέρον τους κοιτούν. Και καλά κάνουμε να κοιτάξουμε και ‘μεις το δικό μας. Και όχι να χαζολογάμε στη βιτρίνα και στους τίτλους. Βεβαίως, είναι πολύ θετική η κινητικότητα (και είναι προς πίστη του νέου Προέδρου αυτό), αλλά είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι αρκούν μερικοί καφέδες σε καλό κλίμα στις Βρυξέλλες για να λυθεί το Κυπριακό.

Αυτά για την ώρα.

Καλή μέρα να έχεις.

Χόρχε

υγ: Οι ΑΙΧΜΕΣ δεν είναι «ιστοσελίδα μου». Είναι ιστοσελίδα των 59 μελών και των επισκεπτών –χρηστών του site. Που δημοσιεύουν όποια άποψη θέλουν. Αυτούσια, χωρίς λογοκρισία.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Ο Κουνναφής ... χωρίς μάσκα

Περί Κουνναφή (2)

Ο Λεξιπένητας… χωρίς μάσκα

Ο Κουνναφής βρήκε άξιο συνήγορο

SMS από Peris για Κουνναφή – Λεξιπένητα

 

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Ψάχνω κάτι

καινούργιο

να πω…

 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday254
mod_vvisit_counterYesterday399
mod_vvisit_counterThis week2200

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack