aixmes.com

Απόψεις
Η πολιτική στα χρόνια της χολέρας Εκτύπωση E-mail
09.06.09

Δύσκολα αναμένεται να επαναληφθεί στις επόμενες βουλευτικές (ή ακόμα πιο δύσκολα σε προεδρικές εκλογές) το ρεκόρ αποχής του περασμένου Σαββάτου. Το 40,60% φαντάζει απλησίαστο. Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών του Σαββάτου φούσκωσαν την υπαρκτή λαϊκή δυσθυμία για τα πολιτικά πεπραγμένα σε βαθμό υπερθετικό. Ο μπαμπούλας όμως της αποχής -της μη ψήφου, της μη συμμετοχής- θα αιωρείται για πολλές ακόμη εκλογικές αναμετρήσεις.

 

 
Πάρτε ένα Μπαμπινιώτη και μια υπολογιστική Εκτύπωση E-mail
09.06.09

«ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ γυρεύεις Κύκλωπα, να μάθεις το όνομα μου  θα το ‘χεις, μα και συ το που ‘τάξες να μου χαρίσεις δώρο! Κανένας τ’ όνομα μου, κι’ όλοι τους Κανένα με φωνάζουν , κι η μάνα μου μαθές κι ο κύρης μου κι οι επίλοιποι σύντροφοι», αποκρίθηκε ο Οδυσσέας στον κύκλωπα Πολύφημο. Και αυτός «βούλιαξε στον ύπνο του παντοδαμαστή  κι ανάβλυζαν κρασί και βούρκες σάρκες ανθρώπινες απ’ το λαρύγγι του, και ξέρναε μεθυσμένος…».

 
Ο τρίτος πόλος των ευρωεκλογών Εκτύπωση E-mail
04.06.09

Μπορεί σε αυτές τις εκλογές, όπως μας λένε τα πολύχρωμα παπαγαλάκια των κομμάτων, να διακυβεύονται πολλά, πάρα πολλά: από την τρύπα του όζοντος μέχρι την τρύπα στο νερό που κάνουμε στο κυπριακό. Ωστόσο, πολλοί πολίτες παρακολουθούν τον προεκλογικό ημιμαραθώνιο εξ αποστάσεως. Λίγοι είναι αυτοί που ανηφορίζουν στις κερκίδες. Περισσότεροι είναι αυτοί που σχεδιάζουν τριήμερες εξόδους στις παραλίες και στην Ερμού.

 

 
Στο ξέφωτο ξαπόστασε η διαφάνεια Εκτύπωση E-mail
30.05.09
ΤΗΝ τελευταία φορά που έγινε λόγος σε δικαστική απόφαση για «δημόσιες δίκες» από τα μέσα ενημέρωσης, ο Γενικός Εισαγγελέας -σε μια πρωτοφανή έκρηξη οργής και απογοήτευσης- διερωτόταν «πότε μπορεί ο Τύπος να μιλά; Εγώ δεν λέω να γίνονται λαϊκές δίκες. Αλλά εάν ο Τύπος δεν είχε δικαίωμα να πρόβαλλε αυτές τις σκηνές και να τις σχολίαζε, τότε ποια είναι η αποστολή του Τύπου;» (δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ΡΙΚ στις 20 Μαρτίου).  Ο κ. Κληρίδης αναφερόταν τότε στη γνωστή απόφαση για το βασανισμό των δύο φοιτητών.
 
Καταζητείται η ευθιξία Εκτύπωση E-mail
30.05.09

«ΘΑ δώσουμε αμέριστη συμπαράσταση στους ποινικούς ανακριτές. Θέλουμε επιτέλους να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για την πραγματική αλΗθεια για το πώς εξελίχθηκε η μεγάλη επιχείρηση η οποία είχε ένα τεράστιο βαθμό δυσκολίας», δήλωνε με στόμφο στις 19 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος ανηφόρισε άρον-άρον στο Προεδρικό για το Κίτας-γκεητ.  Στην πορεία όμως το τροπάρι άλλαξε.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 272

Το ασχετο

 
κου πε πε
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday229
mod_vvisit_counterYesterday384
mod_vvisit_counterThis week932

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack