aixmes.com

Αλήθεια
Μπαρόζο: Κινηθείτε γρήγορα προς τη λύση Εκτύπωση E-mail
18.03.08
TOY ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

 

Με το συγχαρητήριο μήνυμα που είχε στείλει στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλούσε τον κ. Χριστόφια να αρχίσει «χωρίς καθυστέρηση διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για μια συνολική λύση» αναλαμβάνοντας την ακόλουθη δέσμευση: «Ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποστηρίξω έντονα τις κοινές προσπάθειές σας». Σ' ένα προηγούμενο άρθρο μου επεσήμανα κυρίως την έκκληση του Μπαρόζο προς τον Χριστόφια ν' αρχίσει «χωρίς καθυστέρηση διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ην. Εθνών». («Αλήθεια», 27 Φεβρουαρίου 2008: «Το μήνυμα του Μπαρόζο: να αρχίσετε χωρίς καθυστέρηση διαπραγματεύσεις»). Στις δηλώσεις του κατά την κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε με τον κ. Χριστόφια στις Βρυξέλλες την περ. Παρασκευή, ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέλαβε αυτό που υπογράμμιζε στο μήνυμά του, ότι επείγει η αναζήτηση και η επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Απευθυνόμενος στον κ. Χριστόφια, ο κ. Μπαρόζο είπε: «Στηρίζομαι στην ισχυρή σας θέληση και αποφασιστικότητα να κινηθείτε γρήγορα προς μια λύση».

Στις δηλώσεις του στην κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Μπαρόζο προχώρησε ένα βήμα πέρα από το «να αρχίσετε διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση». «Αυτό που είναι πιο σημαντικό από την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι το τέρμα των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μπαρόζο για να προσθέσει τα εξής: «Ας συγκεντρωθούμε στο στόχο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν υπάρχουν άτομα με καλή θέληση και στις δυο πλευρές, και πιστεύω ότι πράγματι υπάρχουν, συγκεντρωθείτε στο στόχο και ξεχάστε τις λεπτομέρειες, τους τύπους».

«Η συνεχιζόμενη στασιμότητα, η έλλειψη πραγματικής προόδου τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι επιζήμια τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνοντας μ' αυτό τον τρόπο τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η συνέχιση του αδιεξόδου στο κυπριακό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός εξάλλου είναι και ένας από τους λόγους που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του κυπριακού το συντομότερο δυνατό, μια επιθυμία που βρίσκει την έκφρασή της στις δηλώσεις του κ. Μπαρόζο. Το αδιέξοδο στην Κύπρο και τα προβλήματα που δημιουργεί η διαιώνισή του, προκαλούν ανησυχίες και προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πολλοί Ευρωπαίοι επίσημοι δεν διστάζουν πια να δηλώνουν ότι ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τη λύση. Αυτοί οι Ευρωπαίοι, όπως γράφει στο τελευταίο άρθρο του ο Φαίδων Νικολαΐδης (καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στο Μάαστριχτ) «έχουν πολλές φορές εκφράσει την απογοήτευση τους για την ένταξη μιας διαιρεμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εύχονται κάποιοι να κάνει κάτι για την επίλυση του προβλήματος». (Sunday Mail, 16.3.2008). Aυτό το αρνητικό για μας κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήταν το αποτέλεσμα των τεσσάρων χρόνων της στασιμότητας, την οποία επεσήμανε χθες και ο Μπαρόζο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερες και επικίνδυνες εξελίξεις αν η νέα ηγεσία στην Κύπρο δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων ηγετών. technicalities: forget about the technicalities).


ΑΛΗΘΕΙΑ

 
Ο ένας για την Ιθάκη και ο άλλος για τα Κύθηρα Εκτύπωση E-mail
17.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ 

«Καθοδηγούμενοι από τα οράματα και τους αγώνες του αείμνηστου ηγέτη συνεχίζουμε το ταξίδι προς την Ιθάκη» είπε ο νέος πρόεδρος της κυπριακής βουλής Μάριος Κάρογιαν μιλώντας στο μνημόσυνο του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού.

 
H ξεχασμένη ιστορία της σήραγγας του Γιαννάκη Oμήρου Εκτύπωση E-mail
14.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

O πρόεδρος της EΔEK κ. Γιαννάκης Oμήρου, του οποίου το κόμμα συμμετέχει και στη νέα κυβέρνηση, ανησυχεί από το γεγονός ότι θ' ανοίξει επιτέλους η Λήδρας. Mετά από συνάντηση που είχε με τον Tάσο Παπαδόπουλο, ο κ. Oμήρου δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας «εκφράστηκαν κάποιες ανησυχίες για το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά διεκδικεί την κυριαρχία του εδάφους της νεκρής ζώνης στην περιοχή της οδού Λήδρας ακόμη και μέχρι το φυλάκιο της Eθνικής Φρουράς στην περιοχή».

 
Το όνειρο δεν θα ήταν όνειρο Εκτύπωση E-mail
13.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

«Να ήτανε Θεέ μου το όνειρο αληθινό και να ξεκινούσαν με τα καλάθια της Καθαράς Δευτέρας για τα ασσιώτικα και λυσιώτικα καταπράσινα και ανθισμένα χωράφια οι Βατυλιώτες (και οι Λυσιώτες) και οι Καλοψιδιώτες, φορτωμένοι με λαγάνες και λαμιτζάνες και όλα τα εδέσματα της ημέρας», έγραφε προχθές ο εκλεκτός συνάδελφος Πάμπος Βάσιλας σε ένα γεμάτο λυρισμό ρεπορτάζ στο «Φιλελεύθερο», κάτω από τον τίτλο «Όνειρο Καθαράς Δευτέρας στη Βατυλή και στην Καλοψίδα».

 
Ναι, τα χρονικά πλαίσια είναι ασφυκτικά Εκτύπωση E-mail
12.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

 

Μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι αν και όταν θα επαναληφθεί η διαπραγματευτική διαδικασία δεν θα δεχθούμε επιδιαιτησίες και «ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα», χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με τη φράση ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς να διευκρινίζει ποια θεωρεί ως ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ή χρονικά πλαίσια. 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 40

Το ασχετο

 
eξέγερση
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday44
mod_vvisit_counterYesterday377
mod_vvisit_counterThis week1591

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack