aixmes.com

Τύπος
Θα πρέπει να ντρέπεται Εκτύπωση E-mail
29.01.08
Γιατί συνέλαβε η Αστυνομία τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΚΙΣΑ; Κατά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, συνελήφθη διότι είπε πως η Κύπρος "συνεργάζεται με δικτατορικά καθεστώτα", εννοώντας, προφανώς, πως εκδίδονται αλλοδαποί στις χώρες τους ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Και πού είναι το ψέμα; Έχουμε ξεχάσει άραγε πως και η νυν και η προηγούμενη Κυβέρνηση εξέδωσαν άτομα τα ίχνη των οποίων αγνοούνται μετά από την έκδοσή τους; Ακόμη και Κούρδους στην Τουρκία εξέδωσαν! Όμως, το πιο εξωφρενικό δεν ήταν αυτό. Ακόμη και εάν είχε άδικο ο κ. Πολυκάρπου, τι θέλει να μας πει ο (σοσιαλιστής) υπουργός; Ότι όταν λέει κάποιος κάτι τέτοιο δικαιούται η Αστυνομία να τον συλλαμβάνει; Πού ζούμε; Στη Λιβύη του Καντάφι (τους);

 
Δεσμεύσεις επί αθετημένων δεσμεύσεων Εκτύπωση E-mail
29.01.08

Tου TAΣOY TΣAΠΠAPEΛΛA

Αφού στη διάρκεια της πενταετίας του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος πέρασε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από 40 μύρια κύματα… βγήκε τώρα με νέα προεκλογική δέσμευση. Θα αυξήσει την κρατική χορηγία, λέει, «κατά 50% προς τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βάση μετρήσιμων κριτηρίων, όπως τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται και άλλες προτεραιότητες στρατηγικής του Κεντρικού Κράτους (π.χ περιβαλλοντικά κριτήρια). Η χορηγία θα αναδιανέμεται ανάλογα με την τήρηση των προσυμφωνημένων κριτηρίων-στρατηγικών.»


 
Το τσιμέντωμα είναι και πολιτικό Εκτύπωση E-mail
29.01.08
Του ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Σύμφωνα με τον χθεσινό τουρκοκυπριακό Τύπο, ο οικοδομικός τομέας στα κατεχόμενα σημείωσε αύξηση της τάξης του 125% από την περίοδο 2002 μέχρι σήμερα. Δηλαδή, το 2002 οι ανεγερθείσες οικοδομές ήταν 651, εκ των οποίων οι 416 στην ύπαιθρο, ενώ το 2006 έφθασαν τις 1597. Να θυμίσω ότι, σε ρεπορτάζ της, η τουρκοκυπριακή Cyprus Today, τον περασμένο Νοέμβριο, αποκάλυπτε ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν σήμερα 900 κατασκευαστικές εταιρείες σε σύγκριση με μόλις 65 πριν από τέσσερα χρόνια.

 
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα οδεύσουν προς «ιστορικό συμβιβασμό»; Εκτύπωση E-mail
29.01.08
TΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΑΠΟ ΚΤΙΣΕΩΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κανείς Πρόεδρος δεν μπόρεσε να κυβερνήσει αυτόνομα. Από το Μακάριο μέχρι τον Τάσσο, είχαμε κυβερνήσεις συνεργαζόμενων κομμάτων, άσχετα από τη βιωσιμότητα και τη μακροβιότητά τους. Ο Μακάριος, ιεράρχης, δεξιός συντηρητικός και φιλοβασιλικός, συνεργάστηκε για 17 χρόνια με το ΑΚΕΛ και υποστηρίχτηκε από αυτό σε όλες τις φάσεις του Κυπριακού. Ο Κυπριανού συνέπηξε με το ΑΚΕΛ τη γνωστή λαϊκομετωπική συμμαχία, για να την απολακτίσει στη συνέχεια. Ο Βασιλείου εξελέγη χάρη στις ψήφους του ΑΚΕΛ. Και ο Τάσσος ανήλθε στην προεδρία με ΑΚΕΛικά δεκανίκια. Για όλους τους Προέδρους, το ΑΚΕΛ ήταν η μεγάλη δεξαμενή ψήφων και το εφαλτήριό τους για την εξουσία. Το ΑΚΕΛ, πέρσι, για τους γνωστούς λόγους, απολάκτισε τον Τάσσο και αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας.

 
Σχετικοί και άσχετοι σε εγρήγορση Εκτύπωση E-mail
29.01.08
Του Άριστου Μιχαηλίδη

Μας ξάφνιασε προς στιγμή μια ανακοίνωση από την οργάνωση «Πολίτες για το Άνοιγμα της Λήδρας», διότι δεν είχαμε υπόψη να υπήρχε κάτι σε εξέλιξη για το θέμα. Αλλά, τελικά, η οργάνωση δεν είχε να ανακοινώσει τίποτε σχετικό με την ειδικότητα της. Ήθελε να καταδικάσει «την άσκηση βίας από την Αστυνομία» έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και να δηλώσει ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι τριτοκοσμικές». Φυσικά, έχει τη σημασία του, το γεγονός ότι την ανακοίνωση υπογράφει η Βαλεντίνα Σοφοκλέους, εκ των υποστηρικτών του υποψήφιου Κώστα Θεμιστοκλέους.

 
<< Αρχική < Προηγ. 41 42 43 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 370 - 378 από 379

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday291
mod_vvisit_counterYesterday359
mod_vvisit_counterThis week1761

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack