aixmes.com

Το υδατικό και η ανευθυνότης κομμάτων και κοινοτήτων Εκτύπωση E-mail
28.03.08
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του στο «Σίγμα», κατά την προεκλογική περίοδο, και απαντώντας σε ερώτηση του γράφοντος, γιατί δεν μερίμνησε, ως Υπουργός Γεωργίας, για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδατίνων Πόρων, αποκάλυψε ότι όχι μόνο ενδιαφέρθηκε, αλλά απέστειλε και στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής νομοσχέδιο, το οποίο πρόβλεπε τη σύσταση τέτοιου Φορέα. Το ΑΚΕΛ, όμως, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, έκρυψε το νομοσχέδιο στα συρτάρια και δεν το προώθησε, επειδή δεν ήθελε να πιστωθεί η διακυβέρνηση Κληρίδη με τη δημιουργία τού Φορέα.

Το ΑΚΕΛ δεν βγήκε ποτέ να διαψεύσει τον κ. Θεμιστοκλέους, και αυτό δημιουργεί την ισχυρή αίσθηση ότι όσα είπε ο πρώην Υπουργός Γεωργίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επιβεβαιώνουν τη γενική εντύπωση, ότι για να φθάσει ο τόπος στο σημερινό κατάντημα να διψά, οι ευθύνες είναι συλλογικές.

Πολιτικές μικροψυχίες, οικονομικά συμφέροντα, ανικανότητα όλων διαχρονικά των υπηρετησάντων στο Υπουργείο Γεωργίας, απουσία διορατικότητας, έλλειψη ενδιαφέροντος από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Όμως, δεν πρέπει να μηδενιστούν και οι ευθύνες των ίδιων των ανθρώπων των κοινοτήτων, οι οποίες με υστερόβουλα κίνητρα και σε μια προσπάθεια να καρπωθούν οφέλη, ακόμη και για στενά οικονομικά συμφέροντα των κοινοτήτων, έστηναν πόδι και επικαλούμενες λόγους δήθεν υγείας και δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος, αρνούνταν να αποδεχθούν την εκτέλεση έργων στις περιοχές τους. Έργων που θα απάμβλυναν το υδατικό πρόβλημα.

Ο συνάδελφος Σάββας Ιακωβίδης στο χθεσινό σχόλιο στη στήλη του υπενθυμίζει την περίπτωση του Ζακακίου, όταν οι κάτοικοί του «ξεσηκώθηκαν» κατά της δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή τους, συνεπικουρούμενοι από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους. Με τις ψήφους αυτών των κομμάτων, καταψηφίστηκε το κονδύλι για το σταθμό αφαλάτωσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρειάστηκε να δοθεί γη και ύδωρ στις κοινότητες Ακρωτηρίου και Επισκοπής για να συναινέσουν στη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης στην περιοχή τους. Και φυσικά και πάλιν υπήρξε κομματικός δάχτυλος ενθάρρυνσης.

Με την υποστήριξη των κομμάτων, τα οποία αλιεύουν ψήφους, οι διάφορες κοινότητες κατέστησαν υπερκράτος και επιβάλλουν τις θελήσεις τους αντιστρατεύοντας το γενικό καλό και το συμφέρον του τόπου. Ας θυμηθούμε μόνο τι έγινε στα Λατσιά με το θέμα της κατασκευής των ΧΥΤΥ και έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο πολύ υποφέρουν οι πολλοί, εξαιτίας των συμφερόντων των λίγων...

ΣΗΜΕΡΙΝΗ 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Κικη ρι κου
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday280
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1681

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack