aixmes.com

Αιχμηρά για το νερό Εκτύπωση E-mail
28.03.08
Σχόλια από τα παραπολιτικά των εφημερίδων.

Πού να απευθυνθούν;

Φανερά εκνευρισμένοι οι κάτοικοι της Λευκωσίας έπαιρναν χθες τηλέφωνο στην εφημερίδα μας για να καταγγείλουν το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, το οποίο ανακοίνωσε μεν περιοχές για τις μέρες των περικοπών, όχι όμως και οδούς, για να γνωρίζει ο πολίτης πότε θα μπορεί να υδροδοτείται. Μια κυρία ιδιαίτερα εκνευρισμένη μας είπε ότι η περιοχή της αναφέρεται και στις δύο κατηγορίες περικοπών και δεν γνωρίζει η δική της πάροδος σε ποια από τις δύο ανήκει. Πήρε, όπως μας είπε, τηλέφωνο στο Συμβούλιο για να μάθει τα περαιτέρω, αλλά καμιά απάντηση. Τι θα κάνουμε, ερωτά η κυρία; Να περιμένουμε πάνω από τη βρύση;

ΚαΣα

(ΠΟΛΙΤΗΣ)

 

Εξυπνάδες!

ΝΑ με συμπαθούν οι Πάφιοι (κατά την καταγωγή συμπολίτες μου) αλλά οι λόγοι που επικαλούνται για να μην τους μειώσουν την παροχή νερού, αποτελούν «εξυπνάδες» για να μην αναφέρω τίποτε άλλο. Αν το δίκτυο σας είναι της μουρλής «δεν φταίμε εμείς». Αυτό σημαίνει ανικανότητα. Αν αφήσατε το δίκτυο να καταστραφεί να πάτε στα σπίτια σας. Αν πάλι διαβλέπατε τα προβλήματα και προβαίνατε σε διαβήματα χωρίς αποτέλεσμα, θα έπρεπε να ήσασταν ήδη στα σπίτια σας. Έπρεπε να παραιτηθείτε και να βγείτε να καταγγείλετε τους αρμοδίους. Για να μην πω ότι θα έπρεπε να τους κάνετε όπως έπραξαν και οι πρόγονοι ημών στον Απόστολο Παύλο. Όλα τα άλλα, τα ακούμε βερεσέ.

ΒΑΣ ΒΑΣ

Εγκληματική αδιαφορία

ΤΗΝ ώρα που όλα τα νοικοκυριά, οι ξενοδόχοι, oι βιομήχανοι, οι κλινικές υποφέρουν από τις περικοπές νερού, το κράτος εξακολουθεί να δίνει πόσιμο νερό από το φράγμα Ασπρόκρεμμου για άρδευση των γηπέδων γκολφ στην Πάφο για να κάνουν το κέφι τους ορισμένοι τουρίστες. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των γηπέδων, καλά έκαναν και δεν κατασκεύασαν μέχρι σήμερα δικές τους μονάδες αφαλάτωσης. Αφού κάθε κυβέρνηση -δεξιά, κεντρώα, αριστερή- τους παρέχει αυτή την ευκολία. Αλλά, αφού το δίνουν που το δίνουν, γιατί δεν δίνουν νερό 12ώρες το 48ωρο και στα γήπεδα γκολφ; Για να λέμε ότι υπάρχει... δίκαιη αντιμετώπιση; Α.Ν.

Ευδοκιμούν οι εξυπνάκηδες

ΣΤΟΝ τόπο μας ευδοκιμούν οι εξυπνάκηδες όπως η τούνδρα στη Σιβηρία και η άμμος στη Σαχάρα. Αποφάσισε η κυβέρνηση να προβεί σε περικοπές στην ύδρευση κι αμέσως έσπευσαν οι γνωστοί εξυπνάκηδες να γιομίσουν τις ταράτσες τους με πρόσθετα ντεπόζιτα των δυο, τριών και πέντε τόνων, εκμηδενίζοντας έτσι τα όποια μέτρα περισυλλογής πριν καλά - καλά εφαρμοστούν. Είναι οι ίδιοι επιτήδειοι που όταν υπάρχει μποτιλιάρισμα στα φώτα τροχαίας πιάνουν τη μεσαία λωρίδα τάχα πως θα στρίψουν δεξιά και σαν φτάσουν στα φώτα κι ανάψει το πράσινο σφηνώνονται με έτσι θέλω στην αριστερή η λωρίδα. Είναι οι ίδιοι επιτήδειοι εξυπνάκηδες, άξεστοι κουτοπόνηροι, που όταν είναι γιομάτες κι οι δυο λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο προσπερνούν αβέρτα χρησιμοποιώντας τη λωρίδα ασφαλείας στα αριστερά του δρόμου, ενώ όλοι οι άλλοι περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Τίποτα δεν μας σώζει από αυτούς, διότι, ως γνωστόν, η κουτοπονηριά όπως και η βλακεία, είναι ανίκητες.

Γ.ΦΡ.

Εξοικονόμηση από... διαρροές

Όλοι διερωτώνται αν θα γίνει εξοικονόμηση. Και βέβαια θα γίνει αφού για κάποιες ώρες όταν δεν θα υπάρχει παροχή δεν θα γίνεται η γνωστή κατασπατάληση νερού από τις διαρροές μέσω των δικτύων ύδρευσης, που στις περισσότερες πόλεις είναι γύρω στο 35%. Με άλλα λόγια η όλη προσπάθεια των «αρμοδίων» να πανικοβάλουν τον κόσμο είναι για να κάνουν εξοικονόμηση στις δικές τους διαρροές για τις οποίες για δεκαετίες δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό και πρακτικό μέτρο. Η εξοικονόμηση δεν θα γίνει από τους πολίτες και δεν μας πείθουν όλοι αυτοί που δεν μερίμνησαν έγκαιρα ότι πρέπει να μένουμε άλουτοι και λερωμένοι.

A.Ν.

(ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ)

 

Πισίνες και πλυντήρια αυτοκινήτων

Θυμάστε το παλιό σύνθημα της ΕΔΕΚ, «Κάθε σπίτι και κάστρο»; Πάει εκείνη η ηρωική εποχή. Οι άνθρωποι άλλαξαν και ξέχασαν και προσαρμόστηκαν. Σήμερα, ή μάλλον τα τελευταία χρόνια, ισχύει το γνωστό και ξιππασμένο, για πολλούς, «κάθε σπίτι και πισίνα». Κύριε ελέησον, να μην έχουμε μια πισίνα να δείχνουμε στους φίλους και στους γείτονες, έτσι για να σπάσουν που τη ζήλια τους!

Οι πισίνες, όμως, γεμίζουν με νερό που πίνουμε, το ίδιο ισχύει περίπου και για πλυντήρια αυτοκινήτων. Να μας συγχωρούν οι ιδιοκτήτες πισινών και πλυντηρίων αυτοκινήτων, αλλ' όταν διψά ο τόπος, η πισίνα μάς μάρανε ή το πλύσιμο του αυτοκινήτου; Αν έχουν νερό μη πόσιμο, καλώς, αλλά δεν είναι κρίμα και άδικο να χρησιμοποιείται νερό ύδρευσης για να γεμίζουν πισίνες και να πλένονται αυτοκίνητα; Ας το σκεφτούμε όλοι.

Σ.Ι.

Τρομάζουμε για το καλοκαίρι

Δεν γνωρίζουμε αν το Τμήμα Δασών, το Υπουργείο Γεωργίας, η Πυροσβεστική και οποιεσδήποτε άλλες αρμόδιες και συναρμόδιες υπηρεσίες έχουν σκεφτεί, σχεδιάσει και μεριμνήσει για το καλοκαίρι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και σκέφτηκαν και σχεδίασαν. Μιλάμε για το ενδεχόμενο πυρκαγιών στα δάση μας από τώρα μέχρι το φθινόπωρο.

Με τη λειψυδρία που παρατηρείται, σκέφτεται κανείς με τρόμο τι θα συμβεί αν ξεσπάσουν πυρκαγιές στα δάση μας. Πώς θα αντιμετωπιστούν; Πού θα βρουν νερό τα ελικόπτερα αφού τα φράγματα μέχρι τότε θα έχουν στεγνώσει; Δεν θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε.

Όμως, υποβάλλουμε προς πάντα αρμόδιο ότι από… προχτές οφείλουν να προβλέψουν και, κυρίως, να διαφωτίσουν πιο εντατικά το κοινό να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα, ώστε να αποφύγουμε τον πύρινο εφιάλτη. Ούτε μία πυρκαγιά να μην εκραγεί στα δάση μας, επειδή, διαφορετικά, δεν θα έχουμε πια δάση.

Σ.Ι.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Κικη ρι κου
 

Scripta Manent

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Χαρίλαος Φλωράκης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday376
mod_vvisit_counterYesterday289
mod_vvisit_counterThis week1153

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack