aixmes.com

Ρεαλιστικά Εκτύπωση E-mail
03.04.08
Λήδρας
Λήδρας

Ανοίγει σήμερα το οδόφραγμα της Λήδρας. Πριν ένα χρόνο περίπου έπεσε ο τοίχος. Ένα κομμάτι του διατηρώ σαν λάφυρο στο σπίτι μου.

Βρέθηκα εκεί από την πρώτη στιγμή και έζησα λεπτό προς λεπτό το γκρέμισμα. Ήταν μοναδικές στιγμές. Την ώρα που οι στρατιωτικοί εκσκαφείς έριχναν κομμάτι-κομμάτι κι αλύπητα το τσιμεντένιο οδόφραγμα σείονταν μες τον καθένα μας ο πόθος της λύσης αναγεννώντας την ελπίδα του 2004. Μετά μπήκε το παραβάν. Μεγάλη η απογοήτευση. Κανένας δεν έκανε πίσω. Η τομή θέλει τόλμη και ρίσκο. Όχι συνθήματα. Μήτε λαϊκισμούς. Τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα. Σήμερα θα είμαι πάλι εκεί. Δεν θα αφήσω τον ενθουσιασμό αυτή τη φορά να με συνεπάρει. Απλώς θα κάνω την δουλειά μου. Υπό το βάρος της ιστορικότητας της στιγμής. Κρατώντας κάτι που είπε ο Γλαύκος Κληρίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Η ειρήνη είναι κατορθωτή. Εάν σεβαστούμε τις ευαισθησίες του καθενός. Αμοιβαία κατανόηση, αυτό χρειάζεται». Ευχή μας οι αντιπρόσωποί μας να αντιμετωπίσουν με πολιτική κρίση την νέα ευκαιρία. Και να αφήσουν τους συναισθηματισμούς στην άκρη. Μόνο η λογική κι ο ρεαλισμός (δανεισμένο κι αυτό από τον Γέρο της πολιτικής) μπορεί να δημιουργήσει προοπτική.

Μοίρα

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
έγκλημα και τιμουρία
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday229
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2016

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack