aixmes.com

Περαστικά μας... Εκτύπωση E-mail
04.04.08
Λήδρας
Λήδρας

Πέμπτη 3 Απριλίου. 9 και 17 το πρωί. Ήμασταν όλοι εκεί. Ανοίγει ο Μακρύδρομος. Κοσμοσυρροή. Στριμωξίδι. Χαμόγελα. Ρίγη. Ο δρόμος άνοιξε. Χειρουργικά. Η «φραγμένη αρτηρία» της πόλης άνοιξε για να επανεκκινήσει να κτυπά η καρδιά της. Το «έμφραγμα» ήταν βαρύ. Μεγάλο. Η οδός Λήδρας ήταν η κλειστή αρτηρία της καρδιάς μας. Η καρδιά μας προχθές ξανακτύπησε.

Πέμπτη 3 Απριλίου, 9 και 20. Το «αίμα» της πόλης άρχισε να ρέει ξανά στην καρδιά της. Λευκωσιάτες κι απ’ τις δύο πλευρές άρχισαν να κινούνται πάνω κάτω, πάνω κάτω. Αυτό κάναμε. Γίναμε το αίμα που κύλησε στην καρδιά της πόλης μας. Κι ήμασταν όλοι εκεί. Όλοι μαζί για να συνδράμουμε στην ανάνηψη. Η καρδιά της πόλης κτυπά και πάλι…

Η πόλη έζησε…

Η καρδιά ελέγχει το σώμα μας. Μερικές φορές και το μυαλό μας. Ας αφήσουμε την καρδιά να γιάνει το σώμα. Τούτος είναι ο συμβολισμός της Λήδρας. Η καρδιά να μεταφέρει το μήνυμα παντού, απ’ άκρη σ’ άκρη. Να πει ότι έζησε, πως θέλει να ζήσει. Αυτός ο τόπος θέλει να γιάνει. Ας ακούσουμε την καρδιά μας να κτυπάει ξανά για να διώξει τη γάγγραινα του παρελθόντος.

Πέμπτη 3 Απριλίου, 9 και 30. Ήμασταν όλοι εκεί. Ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Ελένη, ο Τζίβας, η Γιεσέ, ο Μουχιτίν, η Βαλεντίνα.

Φίλοι μου, περαστικά μας…

 

Γιάννος Χριστοφόρου

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

aixmes2.0
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday28
mod_vvisit_counterYesterday276
mod_vvisit_counterThis week2235

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack