aixmes.com

Κάνουν περικοπές στις...διαρροές! Εκτύπωση E-mail
05.04.08
Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα Σημερινή ότι, σύμφωνα με τον διευθυντή υδατοπρομήθειας Λεμεσού,  μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση νερού στην Λεμεσό τις τάξεις του 20% λόγω των περικοπών. Ας εξετάσουμε όμως το θέμα λίγο πιο μαθηματικά:

1. Το νερό αποκόπτεται 40 ώρες για κάθε 48 ώρες (2 ημέρες). Άρα υπάρχει νερό στις σωλήνες μόνο για 8 ώρες κάθε 48 ώρες, δηλαδή σε ποσοστό 17% χρονικά.  

2. Οι απώλειες νερού από το δίκτυο υδροδότησης υπολογίζονταν πριν τις αποκοπές από τους αρμόδιους της υδατοπρομήθειας, στο 25-30% περίπου.  

3. Με βάση τα πιο πάνω , το δίκτυο έχει απώλειες μόνο κατά τις 8 από τις 48 ώρες, όταν δηλαδή υπάρχει νερό στις σωλήνες. Άρα αφού η απώλειες πριν τις αποκοπές ήταν για το 100% (χρονικά) τις παροχής νερού στο 30%, τώρα οι απώλειες για το 17% (χρονικά) της παροχής νερού θα πρέπει να είναι στο 5% (μέθοδος των τριών- [(17*30)/100]).

4. Συμπερασματικά, η εξοικονόμηση νερού μόνο από τις διαρροές του δικτύου ανέρχεται στο 20 έως 25%.

Το συνταρακτικό συμπέρασμα του πιο πάνω είναι ότι η όλη εξοικονόμηση νερού προέρχεται αποκλειστικά από τη μη παρουσία νερού στο δίκτυο, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες και όχι από την εξοικονόμηση νερού λόγω περιορισμένης παροχής στους καταναλωτές.
Τσάμπα η ταλαιπωρία των νοικοκυριών.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

p.l.

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Στην προκυμαία...
 

Scripta Manent

Έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι τα βιβλία, εξαιρετικά ευάλωτα, μπορεί να αφανιστούν ή να καταστραφούν. Διαθέτουν την ιστορία τους, όπως κάθε ανθρώπινο προϊόν. T. Στάινερ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday16
mod_vvisit_counterYesterday276
mod_vvisit_counterThis week2223

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack