aixmes.com

Τι θα ψηφίσω… Εκτύπωση E-mail
01.02.08

psifos

 


Με λένε Κούλα και είμαι πωλήτρια. Παίρνω καθαρά λεφτά £568 το μήνα. Ευρώ δε ξέρω να σας πω, ακόμη να πιάσω το τσέκι του Γενάρη.

Στη δουλειά μεταξύ μας οι φιλενάδες μιλούμε γενικά και μεταξύ άλλων μιλούμε και για τις προεδρικές. Ποιόν θα ψηφίσουμε.
Εγώ μέχρι προχθές δεν ήξερα.
Η αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες εκλογές ψήφισα Κληρίδη. Τότε ο μισθός μου ήταν £524. Μου λένε οι κοπέλες οι άλλες να ψηφίσω Χριστόφια πέρκει δούμε χαΐρι. Με το μισθό εννοώ. Αλλά εμένα να μου κοπεί το χέρι να ψηφίσω κομμουνιστή.
Ύστερα σκέφτομαι, ο Παπαδόπουλος εν κάμνει λαλούσιν για το θέμα μας με την Κύπρο. Εν τον θέλουν οι ξένοι.
Ο κουμπάρος ο Κώστας όμως είπε μου ότι ο Κασουλίδης εν λίον ανέμπατος. Ό,τι του πει ο Αναστασιάδης κάμνει. «Μάνα μου ρε», είπα του, «εν η πελλάρα σου». Αλλά λαλείτε να έχει δίκαιο;
Όπως σας είπα εγώ είμαι απλή πωλήτρια. Και τη νύκτα μαγειρεύω του αντρός μου. Είναι δημόσιος υπάλληλος. Μια μέρα επιάσαν τον τηλέφωνο και ερωτήσαν τον αν ψήφιζε αύριο, τι θα ψήφιζε. Εν του Κασουλίδη ο δικός μου. Άκουσα τον να τους λαλεί «δεν έχω αποφασίσει ακόμη». «Ρε Πάμπο μου», λαλώ του, «ήντα είπες ψέματα των πλασμάτων, αφού ξέρεις».
«Ούσσου Κούλα», είπε μου, «να μας στιγματίσουν και να χάσουμε τη δουλειά μας»; (αυτή τη παρένθεση τη κάμνω γιατί μπορεί να είμαι η Κούλα η πωλήτρια αλλά εκατάλαβα και πόσο αξιόπιστες είναι οι δημοσκοπήσεις).
Τέλοσπάντων εκρόστικα του Πάμπου, έννεν σωστό να λέμε τι θα ψηφίσουμε.
Στην Κύπρο στιγματίζεσαι. Αφού και ο γείτονας ο Τάκης που αγοράζει τη Χαραυγή διπλώνει την και τη βάζει κάτω από τη μασχάλη. Να μεν τον δουν.
Εν τω μεταξύ προχτές που πήγα στην κομμώτρια έλεε μου ότι εκείνη θα ψηφίσει αυτόν που θα χαμηλώσει το όριο συνταξιοδότησης στις κομμώτριες. «Εννα ξεράνουν τα χέρια μου», είπε μου, «ώσπου να βγω με σύνταξη».
Ύστερα από εκεί πέρασα από την νυχού ( τζείνη που κάμνει τα νύχια), ήταν Σάββατο είπα να σάσω λίγο το τζελ στο ένα δάκτυλο που έφυγε. Περίτου αχάπαρη που μένα. Έλεε μου ότι θα ψηφίσει τον Κασουλίδη, είπε της ο χαρτομένος. Ερώτησα την πως βλέπει τις θέσεις του για το Κυπριακό και απάντησε μου ότι εν τη κόφτει. «Είμαι τίποτε πρόσφυγας;», απαντά μου.
Όπως και να χει μετά πέρασα από τη μάνα μου. Εν θα σας πω την ηλικία της ακριβώς για να μεν υπολογίσετε και τη δική μου. «Μανά εν να ψηφίσουμε», λαλώ της, «πρέπει να αποφασίσεις και εσύ». Δίχψς δεύτερη κουβέντα είπεν μου «Μακάριο κόρη μου, θέλεις πείν;»
«Όι μανά εν θέλω», είπα της και εφωτίστικα. Θα ψηφίσω και εγώ Μακάριο. Οι πεθαμένοι έχουν παραπάνω ελπίδες να αναστήσουν τούτον το τόπο. Λαλώ το και ας είμαι η Κούλα η πωλήτρια.

• Η Κούλα είναι υπαρκτό πρόσωπο υπό την έννοια ότι σε αυτήν προσδώσαμε σκέψεις ανθρώπων που ακούσαμε εμείς ίδιοι, νοοτροπίες που βιώνουμε καθημερινά. Το επάγγελμά της δεν είναι τυχαίο, ούτε και ο μισθός της, ιδιαίτερα δε το επάγγελμα του άντρα της. Η γιαγιά, η οποία θα ψηφίσει Μακάριο, υπάρχει και μένει στον παλαιό Στρόβολο.

CAt



 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
κου πε πε
 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday224
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2011

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack