aixmes.com

Λευκά κολάρα; Εκτύπωση E-mail
21.04.08

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δικαιοσύνη προκαλεί. 12 κιλά κοκαΐνης δεν ήταν προφανώς αρκετή ποσότητα για το Δικαστήριο για να αποφασίσει την κράτηση των υπόπτων μέχρι την δίκη!

Το σημερινό COMMENT του OFFSITE με την υπογραφή του Α.Χ’’Κ. υπό τον τίτλο "Η δικαιοσύνη προκαλεί αφόρητα" μας εκφράζει απόλυτα. Ας δούμε τι γράφει ο Α.Χ’’Κ.

"Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, της περασμένης Παρασκευής, να παραπέμψει σε απευθείας δίκη στο κακουργιοδικείο τους τέσσερις που κατηγορούνται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι τη δίκη είναι απόλυτα σεβαστή. Το να τους αφήσει όμως ελεύθερους είναι τουλάχιστον προκλητικό. Το μήνυμα που στέλνει η δικαιοσύνη στην κοινωνία στο θέμα των ναρκωτικών – για μια ακόμη φορά – είναι μήνυμα ανεκτικότητας. Ένα πράγμα είναι η τυφλή δικαιοσύνη, άλλο η προκλητικά αδιάφορη. Ο απόλυτος εξευτελισμός της θέμιδας όμως ήταν η χειρονομία των τεσσάρων που μπορούσαν να καταβάλουν σχεδόν αμέσως τη συνολική εγγύηση των €580,000. Πώς ένοιωσε εκείνη την ώρα ο σοφός δικαστής; Και πώς δεν σκέφτηκε κανείς ακόμα να ψάξει τις φορολογικές δηλώσεις των τεσσάρων για να δούμε εάν δικαιολογούν αυτή την οικονομική άνεση".

Μοίρα

 

Σημ.: 12 κιλά κοκαΐνης είναι το ένα τρίτο των "αναγκών" της Κύπρου στην εν λόγω ουσία. Η τιμή στη λιανική μαύρη αγορά των 12 κιλών κοκαΐνης ανέρχεται σε 1,2 και πλέον εκ. ευρώ!
 

Comments  

 
0 #3 Guest 2008-04-21 11:55
ΠΟΛΙΤΗΣ
Κατεβάζει ρολά σήμερα στις 11:30 το πρωί, και μάλιστα σε παγκύπρια κλίμακα, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Φαίνεται ότι οι τριγμοί τους οποίους προκάλεσε στις τάξεις τής ΥΚΑΝ η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο την Παρασκευή άφησε ελεύθερους με χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους τους τέσσερις κατηγορούμενους στη σοβαρότερη υπόθεση εισαγωγής καις εμπορίας ναρκωτικών που απασχόλησε ποτέ τις διωκτικές αρχές, είναι πλέον πολύ έντονοι. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο διοικητής της ΥΚΑΝ είχε δηλώσει το Σάββατο, 24 ώρες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ότι προτίθεται σήμερα Δευτέρα να υποβάλει αίτημα στην ηγεσία της Αστυνομίας για άμεση μετακίνησή του σε άλλο πόστο.

Ανάλογη στάση σκέφτονταν να τηρήσουν και απλά μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία εργάστηκαν σκληρά για να αποφευχθεί η διοχέτευση στη νεολαία μας των 189 κιλών κάνναβης και των 12 κιλών κοκαΐνης.

Και δεν υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος αυτός να επηρεάσει μάρτυρες

Υπάρχει κανείς που πιστέυει ακόμα οτι η δικαισύνη σ'αυτόν τον τόπο είναι τυφλή;



:evil: A3ESTOS
Quote
 
 
0 #2 Αδιάφορο 2008-04-21 11:55
Υπάρχουν εκ του νόμου συγκεκριμένες προυποθέσεις αναφορικά με την προσωποκράτηση.

Η "κράτηση των υπόπτων" μέχρι τη δίκη δεν δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση, προφανώς αυτό ισχύει στην περίπτωση.

Σπεύδε βραδέως
Quote
 
 
0 #1 kali 2008-04-21 11:51
εφημερίδα "Πολίτης", έκδοση 30ης Νοεμβρίου 2006. Η τελευταία συνέντευξη ενός εμπόρου ναρκωτικών. Ήταν το δεξί χέρι του μεγάλου εμπόρου. Με αφορμή εκείνη την συνέντευξη ένας άλλος έμπορος μαριχουάνας και χρήστης κόκας αποφάσισε να μιλήσει. Κι είπε τα εξής:
"Μπήκα στη μαύρη ζωή γιατί μου άρεσε η καλή ζωή. Πίστευα πως ήταν ο μόνος τρόπος να βγάζω χρήμα για να περνώ καλά. Με τη διακίνηση μαριχουάνας έβγαζα μέχρι και £1000 ημερησίως. Τα σπαταλούσα μέχρι και το τελευταίο σεντ. Ντρέπομαι για τα όσα διεφθαρμένα αναζητούσα, για όλα όσα έκανα στα παιδιά μου. Έφυγα από το σπίτι για να μην με βλέπουν. Δεν μπορούσα να βάζω τη σκόνη πάνω στο τραπέζι και να ζητώ απ' τον γιο μου να μου φέρει καλαμάκι να ρουφήξω! Αλλά φέρθηκα έξυπνα μες την ηλιθιότητά μου. Δεν έμπλεξα ούτε με αρχιμαφιόζους, ούτε με τα λευκά κολάρα. Γι' αυτό δεν μ' έφαγαν λάχανο. Ντράπηκαν τα παιδιά μου για μένα, διότι έκανα και φυλακή, τουλάχιστον όμως με είχαν δίπλα τους"...
Οι περισσότεροι "φίλοι" του απ' τον υπόκοσμο δεν βρίσκονται εν ζωή. "Γνώριζα ότι αν έμπαινα στο κύκλωμα κάποια στιγμή θα ήθελαν να ξεκάνουν κι εμένα"... Θυμάται φίλους του που έπεσαν από σφαίρες δικών τους ή αντιπάλων. Όλοι τους έκαναν το λάθος να γίνουν άπληστοι και να γυρεύουν να κατακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος της μαύρης αγοράς. Άλλοι το έπαιζαν σε δυο ταμπλό... "Τους έφαγαν"... Τον ρωτώ για τα λευκά κολάρα. "Άκουσες ποτέ να δολοφονήσουν ανθρώπους σε καίριες θέσεις; Ποτέ. Αυτοί γλιτώνουν πάντα κι ας έχουν να παίξουν ένα μεγάλο ρόλο στην αλυσίδα του εγκλήματος. Είναι εκείνοι που βλέπεις με τ' ακριβά κουστούμια και τις γραβάτες να κάνουν το κομμάτι τους και να παίζουν τους ανήξερους. Από πού νομίζεις παίρνουν τα χρήματα για να ζουν βασιλικά; Είναι οι μεσάζοντες του υποκόσμου. Εκείνοι που ξεπλένουν το μαύρο χρήμα και καθαρίζουν για χάρη των φατριών. Με το αζημίωτο πάντα"...
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

allez retour

 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday101
mod_vvisit_counterYesterday276
mod_vvisit_counterThis week2308

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack