aixmes.com

"Έφυγε" ο Μάριος Τόκας Εκτύπωση E-mail
27.04.08
"'Εφυγε" ο Μάριος Τόκας. Στα 54 του. Χτυπημένος από καρκίνο. Ανήμερα της Ανάστασης. Μα θα υπάρχει, κάθε φορά που θα σιγοτραγουδάμε τα δημιουργήματα του. Αθάνατος.
>> Σύντομο βιογραφικό του από το in.gr:

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών άφησε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Κύπριος μουσκοσυνθέτης Μάριος Τόκας. Το τελευταίο διάστημα ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο χτυπημένος από τον καρκίνο.
Γεννήθηκε το 1954 στη Λεμεσό. Ήλθε στην Ελλάδα το 1975 και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα φιλολογίας και παράλληλα να συνθέτει.

Το 1978 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά Τα τραγούδια της παρέας με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά.
Ο δίσκος γνωρίζει αμέσως επιτυχία και ανοίγεται ο δρόμος για τις κατοπινές του επιτυχίες, οι οποίες δεν διέψευσαν την πρώτη του δουλειά. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και τα Μικρά ερωτικά με ερμηνευτή τον Αντώνη Καλογιάννη.

Ακολουθεί η Λεωφόρος της αγάπης με ερμηνευτές τον Γιάννη Πάριο, τη Χάρις Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Διονύση Θεοδόση. Ο επόμενός του δίσκος, Σαν τρελό φορτηγό, με τον Γιάννη Πάριο γνωρίζει τεράστια επιτυχία για να ακολουθήσει ένας ακόμη δίσκος, Η εθνική μας μοναξιά με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μητροπάνο. Ακολουθούν και άλλοι δίσκοι με ερμηνευτές την Κλ1τερίνα Κούκα, τον Γιάννη Πάριο, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Πασχάλη Τερζή.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.


 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

αααψιού

 

Scripta Manent

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Χαρίλαος Φλωράκης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday342
mod_vvisit_counterYesterday377
mod_vvisit_counterThis week1889

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack