aixmes.com

Ψάχνοντας για λίρες! Εκτύπωση E-mail
01.02.08
Για πάνω από 100 χρόνια η συναλλαγή...που ήταν στο χέρι μας ήταν αυτή με την κυπριακή λίρα. Από σήμερα η λίρα δεν είναι καν νόμιμο χρήμα. Ασχέτως αν θα γίνεται ανταλλαγή της από τις τράπεζες για αρκετό καιρό ακόμη. Και σκεφτήκαμε να γράψουμε δυο λόγια. Αφού για το ευρώ τα μάθαμε όλα (;) και αφού ήταν η λίρα το επίσημο μας νόμισμα για τοοοοοοοσα χρόνια, ψάξαμε σε επίσημα site για ένα μικρό αφιέρωμα. Ψάξαμε στο επίσημο site το Υπουργείου Οικονομικών. Τίποτα. Στο site του Υπουργείου Οικονομικών για το ευρώ. Τίποτα. Ψάξαμε στο επίσημο site της Κεντρικής Τράπεζας... τίποτα! Ψάξαμε στο site της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και πάλι τίποτα. Με εξαίρεση κάποια πρόσφατα στοιχεία για το πρώην νόμισμα της χώρας ( πότε κυκλοφόρησαν τα πρώτα εικοσάλιρα και διάφορα άλλα).

Και αφού τα επίσημα δεν μας άρεσαν, ψάξαμε στα ανεπίσημα. Λύτρωση! Στο site της wikipedia, της Βικιπαίδειας, βρήκαμε αρκετά στοιχεία. Ότι την εισήγαγαν στο νησί οι Βρετανοί το 1879. Ότι αρχικά είχε την ίδια αξία με τη βρετανική λίρα. Ότι μπορούσες να την μετρήσεις σε γρόσια, σε παράδες, σε σελίνια και σε μιλς. Ότι... για επίσημη ενημέρωση, τα ανεπίσημα site λένε περισσότερα!
Peris
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday273
mod_vvisit_counterYesterday448
mod_vvisit_counterThis week1443

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack