aixmes.com

Το παραμάγαζο της ΟΕΛΜΕΚ Εκτύπωση E-mail
07.05.08
Με 24ώρη απεργία (πόσο πρωτότυπο!) απαντά η ΟΕΛΜΕΚ στην απόφαση του Πανεπιστημίου να δεχθεί φοιτητές από ιδιωτικές σχολές με κριτήριο τις διεθνείς εξετάσεις (GCE). Δηλαδή τι κάνει η Ομοσπονδία των Καθηγητών: απεργεί επειδή ένα ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ πήρε μια –κατά την άποψη τους- λανθασμένη απόφαση.



Καταρχήν το δημόσιο σχολείο δεν παραμάγαζο της ΟΕΛΜΕΚ. Να αποφασίζει πότε θα το ανοίγει, πότε θα το κλείνει και ούτω κάθε εξής. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ είναι οι καθηγητές και μάλιστα καλοπληρωμένοι του κρατικού τομέα. Αν θέλουν να κάνουν το επάγγελμα τους ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ας το κάνουν με πράξεις και όχι με λόγια.
Δεύτερον, το Πανεπιστήμιο είναι ανεξάρτητο ίδρυμα. Θεσμικά, μόνο μέσω του προϋπολογισμού μπορεί να ελεχθεί. Κι’ αυτό εμμέσως.
Τρίτον, το που θα πάνε σχολείο τα παιδιά (δημόσιο ή ιδιωτικό) είναι απόφαση των γονιών τους. Όμως δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι τα παιδιά που φοιτούν στο ιδιωτικό σχολείο είναι τα πλουσιόπαιδα. Δεν ισχύουν τέτοιοι αφορισμοί.
Τέταρτον, ας κοιτάξει πρώτα τα του οίκου της η ΟΕΛΜΕΚ.
Και πέμπτον, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου συν-υπάρχουν άλλα δύο-τρία ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Που, θεωρητικά, ανταγωνίζονται το Π.Κ. Ψάχνοντας τους καλύτερους φοιτητές. Γιατί, στο τέλος, η καταξίωση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος από εκεί θα έρθει.

Αλλά φυσικά για την ώρα η ΟΕΛΜΕΚ αποφασίζει να ταλαιπωρήσει τους χιλιάδες υποψηφίους στις Παγκύπριες κάνοντας απεργία για να τιμωρήσει τους Συγκλητικούς του Πανεπιστημίου. Ωραία εξίσωση!

χ.
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
eξέγερση
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday44
mod_vvisit_counterYesterday322
mod_vvisit_counterThis week44

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack