aixmes.com

Bizzaro world Εκτύπωση E-mail
15.05.08

Δεν ξέρω πόσοι από τους αναγνώστες εδώ γνωρίζουν την κωμική τηλεοπτική σειρά Seinfeld καλά, αλλά σε ένα επεισόδιο η φίλη του Σάινφελτ η Ελέιν, κάνει παρέα με 3 άτομα που έχουν εντελώς αντίθετο χαρακτήρα από τους κύριους πρωταγωνιστές.

Ο αντι-Σάινφελτ είναι ευαίσθητος, Ο αντι-Τζώρτζ είναι έξυπνος και ο αντί-Κρέιμερ είναι σοβαρός. Ο Σάινφελτ τους παρομοιάζει με τους bizzaro-χαρακτήρες του Σούπερμαν που ζούνε στον bizzaro-κόσμο.

Κάπως έτσι ένοιωσα όταν χθες πήγα τυχαία στην ιστοσελίδα του Μπαϋράκ. Δεν είναι ότι πριν να πάω δεν ήξερα ότι αποκαλούν τον πρόεδρο μας "ηγέτη της Ε/Κ πλευράς" κτλπ, απλώς ήταν πολύ περίεργο το αίσθημα να τα διαβάζω όλα αυτά στην ελληνική γλώσσα. Δεν έχουμε συνηθίσει στο να ακούμε/διαβάζουμε ότι "ο πρόεδρος της δημοκρατίας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επέστρεψε στη Λεφκόσια από την Ιστανμπούλ" αλλά ότι “ο ηγέτης της Τ/Κ διοίκησης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επέστρεψε στη Λευκωσία από την Κων/πολη”.

Για όσους ενδιαφέρονται για ένα περίπατο σε αυτόν τον κόσμο:
http://www.brtk.cc/index.php/lang/gr/

Πιστεύω ότι είναι καλό κάποιος να μπαίνει που και που σε αυτόν τον bizzaro-κόσμο γιατί παίρνει μια ιδέα για το πως νοιώθουν και οι Τ/Κ όταν διαβάζουν τις δικές μας ειδήσεις στα τούρκικα. Μπαίνοντας σ' αυτόν τον κόσμο συνειδητοποιείς ότι υπάρχει μία αντίθετη πραγματικότητα εκεί, που για εκείνους είναι τόσο καλή και πιστευτή όσο είναι και η δική μας για μας. Είναι κάτι παρόμοιο με το αίσθημα όταν, στα παιδικά σου χρόνια, μαθαίνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που, για κάποιο περίεργο λόγο, δεν πιστεύουν στον Χριστό αλλά σε κάποιον άλλον.

Θέλω να ελπίζω ότι τέτοιου είδους ανακαλύψεις βοηθούν κάποιο στο να ανοίγει το μυαλό του και όχι να το κλείνει.

Τόσα χρόνια ενημέρωσης (ή πλύσης εγκεφάλου) έχουν εκτυπώσει στο μυαλό μας (Ε/Κ και Τ/Κ) μονόπλευρές ιδέες, λέξεις, προτάσεις και πραγματικότητες. Ελπίζω με την μεγαλύτερη διείσδυση του διαδικτύου στην Κύπρο αυτοί οι χάρτινοι πύργοι να καταρρεύσουν και για τις δύο πλευρές, γιατί η Κύπρος είναι πολύ μικρή για ένα bizzaro-κόσμο, πόσο μάλλον για δύο.

journalitis
 

Comments  

 
0 #1 περί πραγματικό? 2008-05-16 08:32
Βλέπεις ένα τραπέζι. Και λέεις "αυτό είναι ένα τραπέζι". Αυτό το γεωμετρικό σχήμα που έχει τις τάδε ιδιότητες και τα τάδε χαρακτηριστικά το ονομάζεις τραπέζι. Σωστά;
Είτε το κοιτάξεις από κάτω, είτε σταθείς απάνω του, είτε το μετακινήσεις μερικά μέτρα πάρακατω, όσο γενικά και ειδικά το καλο-παρατηρήσεις, δεν θα αλλάξει το συμπέρασμα της Ορασης και της Λογικής σου. Θα πεις, πάλι, "αυτό είναι ένα τραπέζι".
Ίσως να πεις "αυτό είναι ένα τραπέζι με ράγισμα στη δεξιά πλευρά" ή "είναι ένα τραπέζι φτιαγμένο από ξύλο βελανιδιάς".
Δεν παύει όμως από το να είναι "ένα τραπέζι". Και να κουβαλά τις χψ ιδιότητες που έχουν όλα τα τραπέζια του κόσμου...

Αν συμφωνούμε στα τραπέζια, μπορούμε να προχωρήσουμε και στη λέξη "κατοχή"... :evil:
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
mama mia
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday111
mod_vvisit_counterYesterday402
mod_vvisit_counterThis week1159

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack