aixmes.com

Είναι η Κύπρος μέλος της Ε.Ε.; Εκτύπωση E-mail
16.05.08
 Άρθρο του Ραούφ Ντενκτάς στην Μπακίς

Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θέτουν ως όρο στην Τουρκία το Κυπριακό χωρίς να το μελετήσουν, να διαπιστώσουν ποιος δημιούργησε το πρόβλημα, χωρίς να ρίξουν μια ματιά στο μητρώο των Ε/κ τους οποίους έκαναν μέλη.
Καλούν την Τουρκία να αναγνωρίσει την κυπριακή Κυβέρνηση, να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στα ε/κ πλοία και αεροσκάφη, να συμπεριφέρεται απέναντι στην Κύπρο όπως συμπεριφέρεται και στα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., να αποσύρει τα στρατεύματά της από το νησί. Δεν τους ενδιαφέρει αν η συμπεριφορά αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμφωνίες, το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία.

Για την Ε.Ε. η Κύπρος είναι μέλος της και το κοινοτικό κεκτημένο δεν εφαρμόζεται στη βόρειο Κύπρο επειδή βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει κράτος με το όνομα «ΤΔΒΚ» αλλά η διοίκηση του βόρειου τμήματος είναι υποτελής στην Τουρκία και ως εκ τούτο για κάθε τι που συμβαίνει εκεί ευθύνεται η Τουρκία. Στην πραγματικότητα η Ε.Ε. χρησιμοποιεί το Κυπριακό για να αναχαιτίσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση. Όπως συνέβη και με το σχέδιο Ανάν, ακόμη και αν η Τουρκία υποκύψει στις απαιτήσεις της Ε.Ε. στο Κυπριακό, θα ακολουθήσουν το Αρμενικό και πολλά άλλα θέματα.

Στόχος τους είναι μία μια αποδυναμωμένη, διαμελισμένη Τουρκία που να την έχουν στο χέρι τους. Δεν τους εξυπηρετεί η παρουσία μιας δυνατής, κοσμικής, ενιαίας Τουρκίας η οποία βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στις πετρελαιοπηγές. Για το λόγο αυτό ισχυρίζονται ότι οι Αρχές του Ατατούρκ δεν συνάδουν με τις νόρμες της Ε.Ε. και θέλουν να επιβάλουν ένα μετριοπαθές Ισλάμ.

Έγραψα το άρθρο αυτό μετά τις δηλώσεις του συμπροέδρου της Μικτής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Joos Lagedijk ο οποίος αναφέρθηκε στα άρθρα 6, 7 της Ιδρυτικής Συμφωνίας της Ε.Ε. που αναφέρονται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία και στις επιπτώσεις που έχουν τα κράτη-μέλη που θα τα παραβιάσουν. Μήπως έχουμε το δικαίωμα να τα επικαλεστούμε αφού η ε/κ διοίκηση τα έχει καταπατήσει κατά κόρον;

Απόδοση: Από το σημερινό Φιλελεύθερο

 
Επόμ. >

Το ασχετο

 

banania reb.

 

Scripta Manent

Ζω για τότε που δεν θα υπάρχω. Ελύτης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday329
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1730

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack