aixmes.com

«Μεταξεταστέα» τα βιβλία Ιστορίας, Αρχαίων και Μαθημα Εκτύπωση E-mail
17.05.08
Κάτω από τη βάση βαθμολογούν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα περισσότερα βιβλία του Λυκείου, τα οποία σε ποσοστό 57% αποσπούν βαθμολογία κάτω από 50 με άριστα το 100.
Σύμφωνα με το τρίτο μέρος της έρευνας του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ για τα βιβλία Γυμνασίου και Λυκείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Βήμα" , στο επίκεντρο της κριτικής των καθηγητών βρίσκονται τα βιβλία της Ιστορίας, των Αρχαίων και των Μαθηματικών, τα οποία με άριστα το 100 αποσπούν βαθμολογίες μεταξύ 40 και 45. Μάλιστα, το βιβλίο της Ιστορίας του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου της Γ΄ Λυκείου βαθμολογείται πολύ αρνητικά από τους εκπαιδευτικούς και αποσπά βαθμολογία μόλις 32,5. Πρόκειται για το βιβλίο που έχει συγκεντρώσει τον τελευταίο καιρό και τα περισσότερα βέλη από τους καθηγητές Λυκείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την παράδοση της ύλης στα χρονικά διδακτικά πλαίσια που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς θεωρούν ότι το περιεχόμενο είναι δυσνόητο και αποσπασματικό. Ειδικότερα, από την έρευνα της ΟΛΜΕ, στην οποία συμμετείχαν 1.475 εκπαιδευτικοί, προκύπτει:
? Από τα βιβλία Γυμνασίου τα περισσότερα πυρά δέχονται τα Αρχαία από Πρωτότυπο και των τριών τάξεων. Οι καθηγητές βαθμολογούν το βιβλίο της Α΄ τάξης με 45,6%, της Β΄ τάξης με 46,6% και της Γ΄ τάξης με 49,9%. Κάτω από τη βάση βαθμολογείται επίσης το βιβλίο της Ιστορίας της Β΄ τάξης (40,4%), ενώ οριακά περνούν τη βάση τα βιβλία Ιστορίας των υπόλοιπων δύο τάξεων, της Α΄ με 51,9% και της Γ΄ με 50,4%. Οι καθηγητές κρίνουν τα περισσότερα από τα υπόλοιπα νέα βιβλία του Γυμνασίου μέτρια και μόνο τρία από αυτά ξεπερνούν το 66% και κρίνονται κάπως ικανοποιητικά: η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή της Γ΄ τάξης (69,9%), η «Ελένη» του Ευριπίδη της Γ΄ (72,4%) και τα Θρησκευτικά της Β΄ (75,4%).
? Στο Λύκειο τα δύο νέα βιβλία, Αρχές Φιλοσοφίας της Β΄ τάξης και Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου της Γ΄ τάξης, κρίνονται πολύ αρνητικά από τους καθηγητές, με βαθμολογία 44,7% για το πρώτο και 32,5% για το δεύτερο.
Συνολικά, η άποψη των καθηγητών για τα βιβλία του Λυκείου είναι πολύ αρνητική. Το σοβαρότερο πρόβλημα που εντοπίζουν είναι ότι οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι τα βιβλία του Γυμνασίου. Τα μαθήματα που οξύνουν περισσότερο απ΄ όλα τις κοινωνικές ανισότητες είναι τα μαθήματα κατεύθυνσης της Β΄ και Γ΄ τάξης.
 
 sent from m.a.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
mama mia
 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday319
mod_vvisit_counterYesterday319
mod_vvisit_counterThis week638

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack