aixmes.com

Τι έγραψε η Deutsche Welle για Σρέντερ Εκτύπωση E-mail
02.02.08

Ακολουθεί αυτούσιο το σχόλιο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Deutsche Welle για το ταξίδι του πρώην Γερμανού καγκελάριου στα κατεχόμενα. Το σχόλιο δημοσιεύτηκε παραμονές του ταξιδιού του κ. Σρέντερ:

«Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, μεταβαίνει αύριο στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Θα έχει επαφές με τον πρόεδρο, αλλά και τον πρωθυπουργό των Τουρκοκυπρίων.

Σε αντίθεση με τα όσα έχουν γραφεί ο κ. Σρέντερ δεν συνοδεύεται από γερμανούς επιχειρηματίες, ούτε θα πετάξει απευθείας προς τις τουρκοκυπριακές περιοχές. Η επίσκεψη του Γκέρχαρντ Σρέντερ απασχολεί ήδη και τον προεκλογικό αγώνα στην Κύπρο.

Ο πρώην καγκελάριος θα συναντήσει επιχειρηματίες από τη Γερμανία, ανάμεσά τους και αρκετούς τουρκικής καταγωγής, σε εκδήλωση που οργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όσον αφορά το ναυλωμένο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στο αεροδρομίου της Τύμπου, στη Βόρεια Κύπρο, δεν θα πετάξει απευθείας, αλλά θα προσγειωθεί προηγουμένως στο αεροδρόμιο της Κων/πολης.

Έτσι ο κ. Σρέντερ επιβεβαιώνει τις διαβεβαιώσεις γερμανικών διπλωματικών κύκλων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην λάβει υπ’ όψιν του τα πολιτικά δεδομένα στην Κύπρο και τις πτυχές του διεθνούς δικαίου που σχετίζονται με το Κυπριακό. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για «ιδιωτικό ταξίδι που πραγματοποιείται από έναν ιδιώτη και ότι ο προορισμός του δεν θα είναι τα κατεχόμενα, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία».

Αυτή τη θέση υποστήριξε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τόσο προς το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και προς την Κυπριακή Πρεσβεία στο Βερολίνο.

Οι σχετικές επαφές διεξήχθησαν σε υπηρεσιακό επίπεδο και είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα. Επιπλέον οι ίδιες γερμανικές διπλωματικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι από την πλευρά της Κύπρου δεν έχει διατυπωθεί επίσημη διαμαρτυρία για την επίσκεψη.

Όμως παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για την ιδιωτική φύση του ταξιδιού, τα κίνητρα του κ. Σρέντερ, να επισκεφτεί τη Βόρεια Κύπρο, είναι σαφώς πολιτικά.

Όπως μας διαβεβαίωσε πηγή του στενού του περιβάλλοντος, ο πρώην καγκελάριος αισθάνεται δεσμευμένος έναντι της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων λόγω της στάσης που τήρησαν στο δημοψήφισμα του 2004.

Ο κ. Σρέντερ βρίσκει άδικο τον οικονομικό αποκλεισμό τους, τονίζει η ίδια πηγή, και θέλει με την επίσκεψή του να συμβάλει στην άρση του».

 
< Προηγ.

Το ασχετο

 

allez retour

 

Scripta Manent

Έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι τα βιβλία, εξαιρετικά ευάλωτα, μπορεί να αφανιστούν ή να καταστραφούν. Διαθέτουν την ιστορία τους, όπως κάθε ανθρώπινο προϊόν. T. Στάινερ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday146
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week1933

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack