aixmes.com

«Σπουδαία τα λάχανα»..! Εκτύπωση E-mail
02.02.08

Άριστος Δαμιανού*

Στη λανθασμένη εκτίμηση του κ. Παπαδόπουλου ότι «σήμερα βρισκόμαστε στην ισχυρότερη θέση από ποτέ», ήρθε εσχάτως να προστεθεί και η περιβαλλοντική ατάκα… «σπουδαία τα λάχανα»!

Ασφαλώς, ο τρόπος που εκφράζεται ο κ. Παπαδόπουλος δεν μάς αφορά. Μάς αφορά και μάς ανησυχεί όμως το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την ένταση στην εμφάνιση πολλαπλών αρνητικών κρουσμάτων και εξελίξεων (επίσκεψη Αβτζί στη Βουλή των Λόρδων, Σρόιντερ στα κατεχόμενα, ψήφισμα Ισλαμικής Διάσκεψης, ψήφισμα Γερμανικού Κοινοβουλίου, στρατηγική συμφωνία Τουρκίας-Ην. Βασιλείου, ατμοπλοϊκή γραμμή Συρίας-κατεχομένων, δήλωση Όλι Ρεν για παράνομη χρήση λιμένων κτλ), τα οποία μόνο θλίψη και αγανάκτηση μάς προκαλούν, αλλά θεωρεί ότι αυτά δεν σημαίνουν τίποτα! «Σπουδαία τα λάχανα»!

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Χριστόφιας, αξιοποιώντας το βήμα της Προεδρίας της Βουλής, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προβαίνει σε προληπτικές ενέργειες, οι οποίες αποδεδειγμένα φέρνουν αποτέλεσμα, προς όφελος της Κύπρου. Ενδεικτικά αναφέρω:

  1. Από το περασμένο καλοκαίρι, κινήθηκε προς την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και συνέβαλε αποφασιστικά στο να πειστεί ο κ. Ταλάτ για να συναντήσει τον κ. Παπαδόπουλο, με στόχο τη διάρρηξη του αδιεξόδου.
  2. Αξιοποιώντας τις διαχρονικές και ειλικρινείς σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα, συνέδραμε ώστε να γίνει κατορθωτό να αποτραπούν τα χειρότερα, εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας, ένεκα μεθοδεύσεων που τροχοδρομούνταν από άλλες δυνάμεις.
  3. Μέσα από επαφές και με την αξιοποίηση σταθερών φίλων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνέβαλε για την απόσυρση του απαράδεκτου Σχεδίου Έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών, το οποίο αναβάθμιζε, μεταξύ άλλων, το παράνομο κράτος στα κατεχόμενα.
  4. Έγκαιρα, προέβηκε σε αποστολή επιστολής προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η στάση αρχών που τήρησε η φίλη αυτή χώρα, όπως εκφράστηκε μέσα από το πρόσφατο ψήφισμα της Ισλαμικής Διάσκεψης. Αν εισακουόταν έγκαιρα από την κυβέρνηση, όταν ζητούσε επίμονα ανάλογους χειρισμούς σε σχέση με τη Συρία, ίσως σήμερα να μην είχαμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Επομένως, τα περί «χαιρεκακίας», που δυστυχώς και ο ίδιος ο Πρόεδρος απέδωσε στον Δημήτρη Χριστόφια, όπως και οι χαρακτηρισμοί περί «εμπαθών και αδίστακτων διαστρεβλωτών» και «κασσάνδρων» του επιτελείου του, είναι το λιγότερο ατυχείς. Κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι δεν αποδίδουν χαρακτηρισμούς και ότι επιζητούν την ενότητα!

Επανέρχομαι στο βασικό: την παραγνώριση της ύπαρξης σοβαρών προβλημάτων. Την επίδοση σε θριαμβολογία αντί της αναγνώρισης του προβλήματος και της άσκησης προληπτικής πολιτικής.

Αλήθεια! Αυτή είναι η θέση του κ. Παπαδόπουλου; «Σπουδαία τα λάχανα»; Με αυτή τη λογική θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις διάφορες παράνομες μεθοδεύσεις που διαιωνίζουν την επικίνδυνη στασιμότητα και οδηγούν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους; Ή με τη λανθασμένη εκτίμηση ότι «σήμερα βρισκόμαστε στην ισχυρότερη θέση από ποτέ»; Ή με τη θέση ότι και εμείς επιδιώκουμε εναρμόνιση των κατεχομένων με το κοινοτικό κεκτημένο!; Ή με τη θέση ότι η Τουρκία δεν έχει πετύχει το κύριο, την αναγνώριση;

Αυτή είναι τελικά η μόνη κόκκινη γραμμή του Τάσσου Παπαδόπουλου; Η μη αναγνώριση;

Μίλησε κανείς για λύση;

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

Άντε γεια
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday277
mod_vvisit_counterYesterday408
mod_vvisit_counterThis week1388

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack