aixmes.com

Για το Σigma * Εκτύπωση E-mail
09.06.08

Μεγαλόμετοχος ή (μεγαλο)δημοσιογράφος; Ιδού το... question.

(* όπου «σ» διάβαζε Σκορδέλη).

Το να ξοδέψεις μερικά εκατομμύρια για να αγοράσεις το ένα από τα πέντε γράμματα ενός τηλεοπτικού σταθμού (ήτοι πακέτο 20%) δεν είναι δα και μια απόφαση της στιγμής. Ούτε μια απόφαση που θα την πάρεις σε μια βδομάδα πάνω. Είναι μια απόφαση «μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης», κατά πως θα το ονόμαζαν στην οικονομική αργκό.

Δεν τα πετάς τα εκατομμύρια σε ένα τηλεοπτικό σταθμό. Τα επενδύεις. Και η κυρία Έλενα Σκορδέλη μπορεί να είναι (βαμμένη) ξανθιά, αλλά δεν είναι (κατά την κοινότυπη εκδοχή) βλαξ Ούτε φυσικά η οικογένεια της, η οποία όπως διαβάζουμε στον Τύπο, μέχρι τώρα προτιμούσε τα ακίνητα. Και πολύ καλά (μας) έκαναν. Το αγόρασαν όμως το ρημάδι το 20% του Σigma. Και από μια μέρα στην άλλη η Έλενα Σκορδέλη, δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιάστρια-βοηθός αρχισυντάκτη, έγινε η «κυρία 20%» Έλενα Σκορδέλη! Πάμε παρακάτω.

Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοι της πέταξαν τη σκούφια τους από τη χαρά τους, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι η κ. Σκορδέλη πρέπει να περάσει από το ταμείο ανεργίας της Ένωσης Συντακτών.

Δεν γίνεται κότζαμ συνιδιοκτήτης να τρέχει πέρα-δώθε για τις δηλώσεις του κάθε πολιτικάντη. Να τρέχει στις φάρμες για να κάνει ρεπορτάζ τον Καντή που χύνει το γάλα του, να παίρνει τηλέφωνο πέντε μέρες τον λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας για να της απαντήσει ότι "δεν είμαι εγώ που ασχολούμαι με αυτό το θέμα, πάρε αύριο τον τάδε", δεν γίνεται να περιμένει με τις ώρες για να τελειώσει η συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ. Δεν τα κάνουν αυτά οι ιδιοκτήτες.

(Ούτε και στην Κύπρο! Κάνουν πολλά άλλα, αλλά όχι αυτά!).

Άστε που αν είστε δημοσιογράφος και (σας) ομιλεί η κυρία Σκορδέλη θα πρέπει να διερωτηθείτε αν σας απευθύνει το λόγο ως «βοηθός αρχισυντάκτης» ή ως «συνιδιοκτήτης». Γιατί του «βοηθού αρχισυντάκτη», ο δημοσιογράφος των «800 ευρώ» μπορεί να του πει και καμιά κουβέντα παραπάνω. Αν την πει όμως στον ιδιοκτήτη, τότε θα γίνει αυτόματα ο άνεργος των «400 ευρώ». Απλά πράγματα.

Τώρα αν θέλει να βγαίνει στο γυαλί να μας λέει τις ειδήσεις, τι να πούμε; Τιμή μας. Που ένας ιδιοκτήτης μας ενημερώνει. Φοβόμαστε μόνο μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της, οι Λουκής και Χατζηκωστής. Αυτά δεν θα είναι δελτία. Ομιλίες του Κάστρο θα ‘ναι…


Άντε καλή μέρα και καλή βδομάδα.

χόρχε

υγ: Την κοπέλα δεν την ξέρω προσωπικά. Μόνο εξ όψεως και εξ αποστάσεως. Εκ του μακρόθεν (και εκ του ασφαλούς). Όσα λέγονται για αυτήν (καλά ή κακά) τα ακούω βερεσέ. Οι απόψεις που εκφράζω είναι για το (κυπριακό) συνάφι και για το επάγγελμα-λειτούργημα του δηλωσιογραφία-δημοσιογράφου στην Κύπρο.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Κικη ρι κου
 

Scripta Manent

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Χαρίλαος Φλωράκης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday35
mod_vvisit_counterYesterday184
mod_vvisit_counterThis week219

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack