aixmes.com

Μνημόνιο απαντήσεων Εκτύπωση E-mail
11.06.08
Μόλις τρεις μήνες έχουν περάσει από την απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα σημάδια της αλλαγής, είναι ορατά.

Λίγες μόνο βδομάδες ήταν αρκετές για να ανατραπεί το σκηνικό. Από την απαισιοδοξία, την δήθεν διεκδικητικότητα και την πολιτική του μάγκα ανοίξαμε επιτέλους παράθυρο στην ελπίδα με κινητικότητα, διάθεση για διάλογο και προπαντός καλή θέληση !
΄Όσα σκόπιμα δεν πέτυχε ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε 5 χρόνια τα κατάφερε ο Δημήτρης Χριστόφιας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άνοιξε η Λήδρας, βρέθηκαν οι δύο ηγέτες ήδη δύο φορές, ξεκίνησαν οι τεχνικές επιτροπές, ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των Τ/Κ και μόλις πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε μνημόνιο συναντίληψης με την Μεγάλη Βρετανία.
Ένα μνημόνιο που τονίζει την επιδίωξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με συγκεκριμένες αναφορές σε μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, και μια διεθνή προσωπικότητα του νεοσύστατου κράτους.
Τα πιο πάνω προς αυτούς που έκτισαν και συνεχίζουν να κτίζουν πολιτικές καριέρες με γνώμονα ένα δημοψήφισμα, καριέρες βασισμένες πάνω στον πολιτικό μύθο της δήθεν Ευρωπαϊκής Λύσης και του ευρωπαϊκού δικαίου. Προς αυτούς που θέλουν να μας σπρώξουν ολοένα πιο κοντά στην διχοτόμηση και στην μονιμοποίηση της σημαίας του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο. Προς αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι η δική τους ξεροκεφαλιά πολλαπλασιάζει τον εποικισμό στον βορρά. Σε αυτούς που δήθεν αποδέχονται λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αλλά λένε ότι «παρέλαβαν κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και δεν θα παραδώσουν κοινότητα».

Οι απορριπτικές δυνάμεις του τόπου αρκούνται πλέον σε δηλώσεις περί «Ε/Κ που εκπροσωπούν τις θέσεις της Τουρκίας». Όλα αυτά φυσικά αποτελούν προθέρμανση για το τί πρόκειται να ακούσουμε σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε νέο δημοψήφισμα.
Πλέον γελάει και το παρδαλό κατσίκι σχετικά με τις προθέσεις του πρώην προέδρου, αναφορικά με την λύση του Κυπριακού προβλήματος, και προπαντός τον σεβασμό που εκπέμπει η προσωπικότητα του στον ξένο παράγοντα. Εκεί που οι σφαλιάρες είχαν γίνει καθημερινό φαινόμενο (Συρία, Βρεττανία, Ιταλία) και εκεί που όλοι μιλούσαν μοναχά για άρση της απομόνωσης των Τ/Κ σήμερα παρακολουθούμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τις ξένες δυνάμεις. Όλοι μιλούν για την ανάγκη λύσης του Κυπριακού προβλήματος, για ανατροπή του κλίματος και για το όραμα για επανένωσης της πατρίδας μας.
Τώρα γιατί δεν γίνονταν οι πιό πάνω δηλώσεις από τους «ξένους» τα προηγούμενα πέντε χρόνια...ρωτήστε καλύτερα τον Τζάκ Στρό ή τον Φερχόιγκεν. Κάτι μπορεί να ξέρουν να σας πουν...

Akkornteon
 

Comments  

 
0 #3 Demian 2008-06-11 17:14
Στην πολιτική κρίνεται κανείς από τις μείζονες επιλογές του.

Με τα ευχολόγια δεν ασκείται πολιτική.

Το momentum έχει παρέλθει παρά το κλίμα.

Επαναλαμβάνω.

Η όποια διευθέτηση απαιτεί
2 συζητητές. Εκτός αν θεωρηθεί ο Ταλάτ ως τέτοιος-που δεν είναι- από πλευράς Τουρκίας δεν υπάρχει τέτοιος. Ή μάλλον επαφίεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας κι όχι μόνο.

Αλλά κυρίως.

Δεν διαθέτεις τίποτα να προσφέρεις εις αντάλλαγμα στην Τουρκία.

Ότι είναι ορατό πέρα για πέρα είναι ότι δεν θα μπεί η Τουρκία στην Ε.Ε. ποτέ. Το καθεστώς ειδικής σχέσης που θα της υποσχεθούν μπορεί να το αποκτήσει δίχως να κάνει βήμα πίσω στο νησί.

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο χρόνος.

Εκείνος που ανεβάζει τις τιμές κάθε πρώτης ύλης. Του τσιμέντου συμπεριλαμβανομ ένου.

Θα το διαπιστώσετε στην απόπειρα ανέγερσης νέου φούρνου.

Στην γωνία αναμένουν οι καινούριες ψευδαισθήσεις.

Ελέω χρόνου

Demian
Quote
 
 
0 #2 Christos Iosif 2008-06-11 13:49
Distixws o Tassoleontas eklegike me tis evlogies tis aristeras. Alla min ksehnas:

"Egw se ektisa fourne mou, kai egw se tsakkisa".

Oso afora me to pious tha milisi o Mitsos, efxomaste me Erdogan-Talat.

To gegonos oti exei anatrapei to klima stin diethni politiki skini einai pera gia pera orato, kai to anagnwrizei kai h deksia stin Kypro.
Quote
 
 
0 #1 Demian 2008-06-11 13:03
Χμ,

Καλά ο τέως Εθνάρχης δεν είχε εκλεγεί με τις ευλογίες της αριστερής κομματο-Συντεχνίας;

Και δεν είναι, μεταξύ άλλων, η αριστερή κομματο-Συντεχνία που ανέβασε στα ύψη τις τιμές του τσιμέντου;

Ωστόσο με ποιους ακριβώς θα συνομιλήσει ο Μήτσος λαμβανομένης υπόψιν της κατάστασης στην Τουρκία δεν αναφέρεται πουθενά.

Όπως και γιατί να θέλει να δώσει κάτι η Τουρκία πλέον δεν αναφέρεται πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση,

οι διάφοροι παλαιοηημεροογή τες της αριστεράς και της προόδου, νυν αιθεροβάμονες των ανθρωπίων δικαιωμάτων και λοιπών υψηλών δικαιούνται να επιχαίρουν...

Λόγω ψευδαισθήσεων

Demian
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Στην Αθανασία

 

Scripta Manent

Έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι τα βιβλία, εξαιρετικά ευάλωτα, μπορεί να αφανιστούν ή να καταστραφούν. Διαθέτουν την ιστορία τους, όπως κάθε ανθρώπινο προϊόν. T. Στάινερ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday29
mod_vvisit_counterYesterday445
mod_vvisit_counterThis week1944

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack