aixmes.com

Πάω στοίχημα Εκτύπωση E-mail
21.06.08

«Η Golar Energy προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον μόνο ανταγωνιστή της!  (…) και είναι σίγουρη ότι μπορεί να παράξει πολύ - μα πολύ φθηνότερο ρεύμα από την ΑΗΚ» (άρθρο του Δ. Γεωργιάδη στην εφ. «Πολίτης»)

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ (όσο τον γνωρίζω) τον κ. Φρίξο Σαββίδη, εκπρόσωπο της Golar Energy στην Κύπρο, πάω χωρίς κανένα ενδοιασμό στοίχημα, ότι έχει ήδη στο συρτάρι του δέκα γωνματεύσεις ειδικών και αντίγραφο της αγωγής, που θα καταχωρήσει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το σκάνδαλο του φυσικού αερίου. Το μόνο που υπολείπεται από την αγωγή είναι η (σίγουρα) αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση που υπέβαλε προχθές η Golar Energy. Και επειδή υπάρχει μια εμφανής διαφορά μεταξύ του Φρίξου Σαββίδη και αυτών που εκπροσωπεί, με αυτούς της ΑΗΚ, δηλαδή τους συντεχνιακούς και Διοικητικό Συμβούλιο, είμαι επίσης βέβαιος ότι επειδή οι πρώτοι γνώριζαν πολύ καλά την (αρνητική) θέση των τελευταίων, στην πρόταση που υπέβαλαν συμπεριέλαβαν πολύ ευνοϊκούς όρους για το κράτος. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά θα υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των συντεχνιακών και δεν ξέρω ποιών άλλων και θα απορρίψει την πρόταση. Ο κ. Σαββίδης και η Golar Energy, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Χωρίς να κάνουν τίποτα θα εισπράξουν το κέρδος τους σαν αποζημίωση. Και εμείς τα κορόιδα, θα πληρώσουμε όχι μόνο το κέρδος αυτό, αλλά θα αγοράζουμε και πιο ακριβά τον ηλεκτρισμό μας. Η Golar Energy παρουσίασε την πρόταση. Θα δημιουργήσει με δικά της έξοδα και ρίσκο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό σε πλοίο ανοικτά του Βασιλικού (ήδη έλαβε την άδεια). Ζήτησε (γνωρίζοντας την απάντηση) από το κράτος να την προμηθεύσει με φυσικό αέριο προς τον σκοπό αυτό. Σε περίπτωση που το κράτος αδυνατούσε (που αδυνατεί) να της παραχωρήσει φυσικό αέριο σε 3 χρόνια, ζήτησε να της δοθεί άδεια να εισάξει η ίδια φυσικό αέριο για τις ανάγκες της. Ακόμη δέχτηκε να προμηθεύσει και την ΑΗΚ, αν το επιθυμεί η ίδια, για να μπορεί και αυτή να παράγει φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα. ΝΑΙ ξαναδιαβάστε το. Η Golar Energy προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον μόνο ανταγωνιστή της! Τι μας λέει αυτό. Εκτός από τη σίγουρη μπλόφα. Ότι η Golar Energy είναι σίγουρη ότι μπορεί να παράξει πολύ - μα πολύ φθηνότερο ρεύμα από την ΑΗΚ. Ό,τι και να κάνει η ΑΗΚ, προφανώς λόγω των τεράστιων λειτουργικών της εξόδων ποτέ δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί με έναν ιδιώτη.

Αυτό όμως που με ενοχλεί ιδιαίτερα και ειλικρινά δεν πρόκειται να λυπηθώ κανένα από αυτούς τους κυρίους που λαμβάνουν αποφάσεις στην ΑΗΚ, είναι ότι ενώ η πολιτεία δέχθηκε να προστατέψει το μονοπώλιό τους, έστω και παράνομα, αυτοί δεν ήταν καν διατεθειμένοι να προσφέρουν στους πολίτες αυτού του τόπου την ορθότερη λύση. Με λίγα λόγια ήθελαν και το ψωμί σωστό και τον σκύλο χορτάτο και τα πόδια τους στον καναπέ.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

15 τζιαι 'πόψε
 

Scripta Manent

Το μεγάλο ύφος ενός έργου τέχνης θα αποκαλυφθεί πλήρως αν ο καλλιτέχνης είναι φορέας αυτής της μεγάλης μορφής στο βάθος. Νίτσε

 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday267
mod_vvisit_counterYesterday377
mod_vvisit_counterThis week1814

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack