aixmes.com

Η ζωή αλλού (στις 26 Ιουνίου) Εκτύπωση E-mail
26.06.08

Ρουμανία: Η οικογένεια της 11χρονης που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό επιθυμεί τη διακοπή της κύησης (Από το ΑΠΕ). 

Η οικογένεια του 11χρονου κοριτσιού στη Ρουμανία, που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό επιθυμεί να μεταβεί το παιδί στη Βρετανία για να διακοπεί η κύηση.

Μια Ρουμάνα που ζει στη Βρετανία πληροφορήθηκε τα γεγονότα και προσφέρθηκε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια να έρθει στη χώρα για να τερματιστεί η κύηση της μικρής.

Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας και μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιών θα αποφανθεί σήμερα για το αν το παιδί θα συνεχίσει να εγκυμονεί ή για τη διακοπή της κύησης.

Πρόσφατα γιατροί από τη μαιευτική κλινική «Cuza Voda» στο Ιάσιο υποστήριξαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη της 11χρονης.

Η κα Μαριέλα Νεάγκου, γραμματέας της Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιών υποστήριξε ωστόσο ότι πρέπει να διακοπεί η κύηση της 11χρονης αφού πρόκειται για μία εγκυμοσύνη μετά από ένα βιασμό και λόγω του νεαρού της ηλικίας της μητέρας.

Η 11χρονη βιάστηκε από τον αδερφό της μητέρας της και είναι τεσσάρων μηνών έγκυος. Η μικρή φοβόταν να μιλήσει στους γονείς της αλλά τελικά αναγκάστηκε αφού δεν αισθανόταν καλά και τη μετέφεραν στο γιατρό όπου διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη.

Η μικρή που ζει στην επαρχία Νεάμτ δέχεται ήδη την απόρριψη από τον κοινωνικό περίγυρο και δεν μπορεί να πάει στο σχολείο αφού κανένα παιδάκι δεν κάνει παρέα μαζί της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Evenimentul zilei».

Η μητέρα της μικρής δήλωσε ότι η οικογένεια θέλει να διακοπεί η εγκυμοσύνη αλλά αυτό είναι αδύνατο στη Ρουμανία σύμφωνα με το νόμο όπως είπαν οι γιατροί. Η ίδια χαρακτήρισε «ανόητο» το νόμο αν ένα 11χρονο παιδί είναι υποχρεωμένο να γεννήσει.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Ρουμανίας, οι γυναίκες κάτω των 14 ετών μπορούν να προχωρήσουν σε διακοπή κύησης μόνο αν υπάρχουν κίνδυνοι για τη ζωή της μητέρας ή αν υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο. Στη περίπτωση της μικρής δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday167
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1568

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack