aixmes.com

H ζωή αλλού (την 1 Ιουλίου) Εκτύπωση E-mail
01.07.08

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έκλεψαν το τροχοκάθισμα τετραπληγικού.

ΕΙΝΑΙ από τα περιστατικά που σε κάνουν να διερωτάσαι: Είναι δυνατό να υπάρχουν τόσο απάνθρωπα, τόσο ασυνείδητα άτομα σ΄αυτήν την κοινωνία; Κι όμως! Έκλεψαν τα «πόδια» ενός συνανθρώπου μας. Έκλεψαν το ηλεκτρικό τροχοκάθισμα νεαρού τετραπληγικού από το χώρο εργασίας του. Ο ίδιος προβληματισμένος, συναισθηματικά φορτισμένος, εμφανώς επηρεασμένος, έψαχνε για μια λογική εξήγηση. Μάταια όμως προσπαθούσε να ερμηνεύσει να αίτια και τα κίνητρα αυτών που άρπαξαν το καροτσάκι.

Ο 31χρονος είναι καθηλωμένος σε τροχοκάθισμα λόγω μυικού προβλήματος στα πόδια. Ουδέποτε επέτρεψε στο πρόβλημα του αυτό να τον κάνει να ξεχωρίζει, επηρεάζοντας τη ζωή του. Εργάζεται εδώ και χρόνια σε εταιρεία,που ασχολείται με τη δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το ηλεκτρικό τροχοκάθισμα τού έδινε τη δυνατότητα να κινείται άνετα στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει την ανάγκη να τον σπρώχνει κάποιος. Φεύγοντας άφηνε τοκαροτσάκι κάτω από τη σκάλα, σε υπόγειο χώρο, στην πολυκατοικία όπου εδρεύουν τα γραφεία της εταιρείας. Το έπαιρνε ξανά όταν επέστρεφε το επόμενο πρωινό. Χθες όμως δεν το βρήκε στο χώρο που το είχε αφήσει.

Σκεφτόταν να σχολάσει και να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι. «Δύσκολο να κινείσαι εδώ στα γραφεία με το κανονικό καροτσάκι. Χρειάζεσαι πάντα βοήθεια. Χωρίς το ηλεκτρικό τροχοκάθισμα αναγκαστικά θα δουλεύω από το σπίτι», μας είπε, ενώ προσπαθούσε να κρύψει τη λύπη και την απογοήτευσή του. Το καροτσάκι το άφηνε στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες τρεις βδομάδες. Μας εξήγησε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η αγορά του συγκεκριμένου τροχοκαθίσματος. Καινούργιο στοιχίζει γύρω στις €12.000, ενώ αυτό που κλάπηκε το είχε αγοράσει πριν από τέσσερα χρόνια μεταχειρισμένο. «Είναι βαρετό, δεν μπορεί να το πάρει μόνο ένα άτομο. Θα χρειάστηκε αυτοκίνητο με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και τουλάχιστον δύο άτομα για να το φορτώσουν. Προφανώς αυτοί που το έκλεψαν είναι για να πουλήσουν κάποια από τα εξαρτήματα».

ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Πηγή: Φιλελεύθερος 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday240
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2027

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack