aixmes.com

Κοινή Δήλωση 21ης Μαρτίου Εκτύπωση E-mail
05.07.08

Δήλωση των δύο ηγετών που διαβάστηκε από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Μάικλ Μόλερ μετά τη συνάντηση της 21ης Μαρτίου 2008

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τα ακόλουθα εκ μέρους των δύο ηγετών.

Οι ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα σε πολύ θετική και εγκάρδια ατμόσφαιρα και αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε αριθμό θεμάτων, επιτυγχάνοντας σύγκλιση απόψεων σε μεγάλο βαθμό. Έχουν αποφασίσει να ζητήσουν από τους συμβούλους τους να συναντηθούν την ερχόμενη βδομάδα ώστε να συσταθεί αριθμός ομάδων εργασίας και τεχνικών επιτροπών, να καθορίσουν την ημερήσια διάταξη τους και να το πράξουν αυτό με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Αναλαμβάνοντας πλήρη ευθύνη για τη διεξαγωγή μελλοντικών διαπραγματεύσεων, οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν σε τρεις μήνες από σήμερα για ανασκόπηση του έργου των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών και, κάνοντας χρήση των αποτελεσμάτων τους, να αρχίσουν ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν όπως και όποτε χρειαστεί πριν την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων τους.

Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η οδός Λήδρας θα ανοίξει, μόλις αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό, και το σημείο διέλευσης θα ανοίξει και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις καθιερωμένες πρακτικές σε άλλα σημεία διέλευσης.

Το θέμα της διάνοιξης του σημείου διέλευσης στο Λιμνίτη καθώς και άλλων σημείων βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη των μελλοντικών συναντήσεων των συμβούλων των δύο ηγετών».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

αααψιού

 

Scripta Manent

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Χαρίλαος Φλωράκης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday319
mod_vvisit_counterYesterday359
mod_vvisit_counterThis week1789

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack