aixmes.com

Μαρτυρία ενός Τούρκου αξιωματικού Εκτύπωση E-mail
20.07.08

«Φαντάσου έναν τοίχο. Εναν τοίχο φρεσκοασβεστωμένο, εκτυφλωτικά λευκό, κάτω απ’ το σκληρό φως του μεσημεριού, που καταπίνει κάθε σκιά.

Κόντρα στον τοίχο αραδιασμένοι άνδρες, οι πιο πολλοί ώριμης ηλικίας, ηλιοκαμένοι, με σκούρα ρούχα, που από μακριά φάνταζαν τεράστιοι λεκέδες στην αψεγάδιαστη λευκότητα της πέτρας. Ημουν στο τζιπ, περαστικός από εκεί. Σταμάτησα ένα λεπτό για να κοιτάξω καλύτερα, σαν να μην πίστευα σ’ αυτό που έβλεπα, σ’ αυτό που καταλάβαινα πως το απόσπασμα απέναντι ήταν έτοιμο να κάνει. Ανάμεσα στους άνδρες ξεχώρισα κάποια παιδιά, αμούστακα ακόμα. Υστερα, απροσδόκητα, το πρόσωπο ενός άνδρα παγίδεψε το βλέμμα μου. Πρόσωπο ερημωμένο από ελπίδα, τοπίο σεληνιακό. Τα μάτια του δυο σχισμές και μέσα τους λεπίδι η γνώση. Το ’βλεπα, ήξερε! Ηξερε πως πεθαίνει. Κρατούσε ίσιο το σώμα του. Ηταν ψηλός και μυώδης. Φορούσε μπλε πουκάμισο. Τα μάτια του δεν τα ’δα καθαρά τι χρώμα είχαν. Είδα μόνο την απελπισία να φωσφορίζει στους βολβούς του που γύριζαν τρελά μέσα στις σάρκινες θήκες τους. Εμοιαζε κιόλας φευγάτος από κει. Δεν ξέρω αν ήλπιζε ακόμα στον “από μηχανής θεό”. Ετσι δεν έλεγαν οι δικοί σας κλασικοί; Ενα μπλε πουκάμισο στημένο στον τοίχο, που ιδρώνει απ’ τη ζέστη και το φόβο του θανάτου μπορεί, πού ξέρεις, να ελπίζει ως την ύστατη στιγμή. Εβαλα μπρος κι απομακρύνθηκα. Στα εκατόν πενήντα μέτρα περίπου, οι ριπές με πρόλαβαν».

Μαρτυρία του δρ. Κιουτσούκ 

* Ο δρ Κιουτσούκ είναι Τούρκος οικονομολόγος, έφεδρος αξ/κός κατά την εισβολή στην Κύπρο, σε συνέντευξη στη Σοφία Ιορδανίδου με τίτλο «Νταλγκά-Νταλγκά» (Κύματα-Κύματα), Εκδόσεις Νέα Σύνορα - Λιβάνη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday364
mod_vvisit_counterYesterday377
mod_vvisit_counterThis week1911

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack