aixmes.com

Η ζωή αλλού: Κλεμμένα παιδιά για υιοθεσία Εκτύπωση E-mail
25.08.08

Αυστραλία: Πάνω από 30 παιδιά που προέρχονται από την Ινδία και έχουν υιοθετηθεί από αυστραλιανές οικογένειες είναι πολύ πιθανόν να κλάπηκαν από τις οικογένειές τους στην Ινδία και να στάλθηκαν στην Αυστραλία, μέσω παγκοσμίου δικτύου εμπορίας ανηλίκων.

 Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του περιοδικού "Time" οι ινδικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες από το 2005 προκειμένου να διαπιστωθεί η δράση της σπείρας εμπορίας παιδιών αλλά μόλις πριν από τρεις εβδομάδες ειδοποίησαν τις αυστραλιανές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ντόπιες συμμορίες, που δρουν σε περιοχές της νότιας Ινδίας, αφού απήγαγαν παιδιά από τους δρόμους φτωχογειτονιών, στην συνέχεια τα πουλούσαν στο πρακτορείο υιοθεσιών Malaysian Social Services έναντι του ποσού των $280 Αυστραλίας, το οποίο, αφού άλλαζε τις ταυτότητες των παιδιών, τα προωθούσε για υιοθεσία σε οικογένειες χωρών όπως η Αυστραλία.

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας Ρόμπερτ ΜακΚλέλαντ, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, δήλωσε ότι οι αυστραλιανές αρχές δεν συνεργάζονται πλέον με το συγκεκριμένο πρακτορείο υιοθεσιών και ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει έρευνες σε συνεργασία με τα πολιτειακά υπουργεία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία προκειμένου να βρεθούν αυτά τα παιδιά και να μάθουν την αλήθεια, τόσο οι φυσικοί όσο και οι θετοί τους γονείς.

Πηγή: ΑΠΕ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday257
mod_vvisit_counterYesterday384
mod_vvisit_counterThis week960

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack