aixmes.com

Η ζωή αλλού (στην Αυστραλία) Εκτύπωση E-mail
24.10.08

>> Ο Τόμας συνελήφθη σε δυο χώρες, φυλακίστηκε, βασανίστηκε, ανακρίθηκε, διασύρθηκε, δικάστηκε, αθωώθηκε και ξαναδικάστηκε πριν αθωωθεί τελεσίδικα σε μια υπόθεση που κόστισε στους Αυστραλούς φορολογούμενους εκατομμύρια δολάρια.

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Τζακ Τόμας ο οποίος κατηγορείτο για συνεργασία με την Αλ Κάιντα, είναι ένοχος μόνο για το ότι πλαστογράφησε το διαβατήριό του, αδίκημα το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια. Να αναφέρουμε ότι ο αυστραλός Τζακ Τόμας έχει ήδη εκτίσει 10μηνη φυλάκιση.

Ο Τζακ Τόμας συνελήφθη από τις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν το 2003. Τον Φεβρουάριο του 2006 καταδικάστηκε από αυστραλιανό δικαστήριο σε 5χρονη φυλάκιση για συνεργασία με την Αλ Κάιντα επειδή έλαβε το ποσό των $3,500 δολαρίων και ένα εισιτήριο για την Αυστραλία από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα, Κάλεντ Μπιν Ατάς. Αργότερα κατά την εκδίκαση έφεσης της υπόθεσης, το Εφετείο τον απάλλαξε όλων των κατηγοριών.

Η δίωξή του από τις αρχές δεν σταμάτησε όμως εκεί. Λόγω συνέντευξης που παραχώρησε ο Τόμας στην εκπομπή Four Corners της κρατικής τηλεόρασης ABC, οι Αρχές ζήτησαν να δικαστεί η υπόθεσή του και πάλι λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν. Ο Τόμας προσπάθησε να διακόψει την διαδικασία επανεκδίκασής του αλλά απέτυχε.

Μετά την αθώωσή του από το Ανώτατο δικαστήριο ο συνήγορος του Τόμας Τζιμ Κέναν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των ενόρκων και με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στον αντιτρομοκρατικό νόμο που ισχύει στην Αυστραλία ζητώντας την θέσπιση Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. "Ο πελάτης μου δικαιώθηκε και νοιώθει ανακούφιση" δήλωσε ο κ. Κέναν, "οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι όμως παραμένουν και όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το θέμα της διάβρωσης των βασικών πολιτικών μας δικαιωμάτων από αυτούς" κατέληξε.

 

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

banania reb.

 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday375
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1776

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack