aixmes.com

Πανικός και ανικανότητα Εκτύπωση E-mail
03.01.09
Η ΜΕΓΑΛΗ χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας για σύλληψη του Κίτα μόνο πανικό και ανικανότητα δείχνει. 

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, κινητοποιήθηκε η. μισή αστυνομική δύναμη του τόπου για να συλλάβει τον Κίτα έπειτα από πληροφορία ότι αυτός βρίσκεται κρυμμένος σε διαμέρισμα. «Η Αστυνομία», όπως ανακοινώθηκε, «οργάνωσε συντονισμένη επιχείρηση για εντοπισμό του Αντώνη Προκοπίου Κίτα. (.) Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος μέλη Τμημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας, της ΜΜΑΔ και κλιμάκια των αστυνομικών διευθύνσεων Λευκωσίας και Λάρνακας, καθώς επίσης το ελικόπτερο της Αστυνομίας και λιμενική άκατος.». Μέχρι και ο Αρχηγός διέκοψε την άδεια του και «επισκέφθηκε τη σκηνή».

Να πιστέψουμε δηλαδή ότι κινητοποιήθηκε όλος αυτός ο κόσμος για να συλληφθεί ο Κίτας και όχι για να σωθεί το τρωθέν γόητρο της (ηγεσίας της) Αστυνομίας; Να πιστέψουμε ότι κινητοποιήθηκε όλος αυτός ο κόσμος επειδή «τυχαία» μέλος του ΟΠΕ (δηλ. της Αστυνομίας) αναγνώρισε τον δραπέτη; Και πόσο βέβαιοι ήταν αυτοί που έδωσαν την εντολή για τη γιγαντιαία επιχείρηση ότι το πρόσωπο που έμενε στο διαμέρισμα ήταν ο επικίνδυνος φυγάς και όχι κάποιος άλλος, όπως την προηγούμενη φορά που συνέλαβαν πολίτη επειδή. έμοιαζε του Κίτα; (βλ. «Φιλελεύθερος» 25 Δεκεμβρίου, «Από γκάφα σε γκάφα η Αστυνομία).

Μόνο που όλη αυτή την αστυνομική επίδειξη «συντονισμένης επιχείρησης» θα την πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης. Όπως πληρώνει εδώ και 22 μέρες το λογαριασμό της ανικανότητας των αρμοδίων, τώρα θα πληρώσει και τον πανικό τους. Σαν κερασάκι στην τούρτα. Με όσα ακούσαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μετά την περιβόητη «απόδραση» Κίτα από το. δωμάτιο του Απολλώνειου Νοσοκομείου, δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελούμε ή να κλαίμε, (πόσω δε μάλλον να οργιστούμε), με τις απανωτές γκάφες της κυπριακής Αστυνομίας, την αποδεδειγμένη ανεπάρκεια της, την ασύγγνωστη αμέλεια της. Δεν χρειάζεται ποινική έρευνα για να καταδειχθεί το οφθαλμοφανές και το αυτονόητο. Ούτε χρειάζεται λεξικό Μπαμπινιώτη ή Τεγόπουλου για να αποκτήσουν (επιτέλους) ονοματεπώνυμο οι ευθύνες των υψηλά ιστάμενων για το μπάχαλο, το ρεζιλίκι και τον πανικό που έφερε η απόδραση Κίτα.

Από το «σκοτεινό» επεισόδιο της Στασικράτους, τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου, μέχρι τη χθεσινή κινητοποίηση της Αστυνομίας, έχει μεσολαβήσει αρκετός χρόνος και έχουν έρθει στο φως πολλά στοιχεία, τα οποία συνθέτουν μια εικόνα θλιβερή για την ανημποριά (να μην. γράψουμε για το κατάντημα) της Αστυνομίας και όλων αυτών που ανέλαβαν το επίμοχθο έργο της φύλαξης του Κράτους και των πολιτών. Μέχρι χθες, μάθαμε για: την επί οκταμήνου ιατρική «περίθαλψη» του ισοβίτη σε ιδιωτική κλινική, τα γελοία μέτρα φύλαξης του, τις κατ' ιδίαν συνομιλίες ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας με τον ισοβίτη, τα αντιφατικά σενάρια για τη «διαφυγή» του Κίτα από τρία (που αργότερα έγιναν τέσσερα και μπορεί στο τέλος να μείνουν δύο) περιπολικά, στα οποία επέβαιναν ένοπλοι και καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, τους τρεις συνεργούς του δραπέτη που σιγά-σιγά μειώθηκαν στους. δύο, την «συντονισμένη επιχείρηση» για σύλληψη ανυποψίαστου πολίτη, την επιχείρηση πανικού στην περιοχή Ζυγίου.

Το ρεζιλίκι μπορεί να άρχισε με την απόδραση Κίτα, αλλά διογκώθηκε με την ανικανότητα των διωκτικών αρχών. Πρωτίστως αυτών, αλλά -και- όχι μόνο αυτών. Φαινόμενα σήψης και ύποπτες σκιές σκεπάζουν το πρωτοφανές -αλλά όχι συμπωματικό- σκάνδαλο. Με την απόδραση του ισοβίτη ξεσκεπάστηκε μια νοσηρή κατάσταση, μια αλυσίδα ανεύθυνων χειρισμών, εγκληματικής αδιαφορίας και ενός (αν μη τι άλλο περίεργου) πάρε-δώσε κρατικών λειτουργών με τον εγκληματία.

Η απόδραση του Κίτα αποδείχθηκε αρκετή για να διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος κάθε ίχνος σοβαρής εμπιστοσύνης στους φύλακες της τάξης και της νομιμότητας. Όταν αυτοί δεν μπορούν να κρατήσουν πίσω από τα σίδερα τέτοιο εγκληματία, όταν επί εννιά μήνες (!) συζητούν και ανταλλάζουν επιστολές για ένα σύνηθες ιατρικό πρόβλημα, όταν σφυρίζουν αδιάφορα στέλνοντας παρακάτω τον καυτό φάκελο, όταν δεν έχουν λάβει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για τη φύλαξη Κίτα στο Απολλώνειο, όταν μας λένε παραμύθια για το επεισόδιο της Στασικράτους, όταν -χειρότερα- τρέχουν να απαλλαχτούν πρώτοι αυτοί από κάθε ευθύνη, τότε σε ποιον να στέρξουμε για προστασία; Στην «Group 4»; 

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
mama mia
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday136
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week1923

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack