aixmes.com

«Ντιμπέιτ»... λαχαναγοράς Εκτύπωση E-mail
04.02.08

Θα πρέπει να αναθεωρήσω την εισήγησή μου για το «ντιμπέιτ» της 14ης Φεβρουαρίου, κατά το οποίο θα συζητηθεί αποκλειστικά το Κυπριακό.

Είχα προτείνει να γίνει σε στούντιο διαμορφωμένο σε γραφείο κηδειών ή νεκροτομείο, για να μας απαντήσουν επιτέλους οι υποψήφιοι αν είναι νεκρό ή όχι το σχέδιο Ανάν. Με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες, εισηγούμαι όπως το «ντιμπέιτ» πραγματοποιηθεί στη... λαχαναγορά του Αγίου Αντωνίου.

Εκεί θα βρει και πρακτικό περιεχόμενο η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας «σπουδαία τα λάχανα», όταν σχολίαζε την παρουσία του τέως Καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στα κατεχόμενα. Και εκεί ας μας αναπτύξουν οι υποψήφιοι τις απόψεις τους τόσο για τα λάχανα όσο και για τα άλλα οπωροκηπευτικά. Και ειδικότερα για το μεγάλο... αγγούρι, με το συμπάθιο, που λέγεται εποικισμός, με τον Ερντογάν να ζητά επίμονα «υπηκοότητα» για 50.000 εποίκους.

Ας απαντήσουν οι υποψήφιοι: Είναι όντως σπουδαία τα λάχανα; Και τι ρόλο έχουν να διαδραματίσουν τα... λαχανάκια Βρυξελλών; Τι θα κάνει ο Σρέντερ για να προωθήσει τον Ταλάτ, ο οποίος στεκόταν δίπλα του σαν «κόντε... ρεπανάκης»; Και ποιος είναι ο ρόλος των Βρετανών; Εποφθαλμιούν τις... πούλλες μας;

Ποιοι απειλούν να μας κάνουν με τα... κρεμμυδάκια; Κάνανε «πατάτες» οι πολιτικοί μας; Καλλιεργείται ή δεν καλλιεργείται κουτόχορτο; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν στο «ντιμπέιτ» της λαχαναγοράς.

Το ότι έχουν συμβεί διάφορες αρνητικές εξελίξεις είναι αναμφισβήτητο. Αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιοι μας «τιμωρούν» ακόμα για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν και επειδή η Τουρκία προωθεί απροκάλυπτα πλέον λύση δύο κρατών, πρέπει να «σιασιάρουμε» να δεχτούμε κι εμείς αυτή τη λύση. Αυτό πρέπει να το κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους. ΄Η, για να το θέσουμε με όρους... λαχαναγοράς, να τα πούμε... «κουτσιά καθαρισμένα».

Αυτή τη στιγμή, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δεν υπάρχει η ανάλογη ηρεμία για να δούμε με ψύχραιμο μάτι τις διάφορες εξελίξεις. Διότι οι αντιδράσεις των υποψηφίων σ' αυτές είναι ακραίες και δεν συμβιβάζονται. Κυμαίνονται από την αντίληψη «σπουδαία τα λάχανα», μέχρι την αντίληψη ότι «θα μας φάνε... λάχανο».

Μετά τις εκλογές, λοιπόν, όταν θα έρθουν τα δύσκολα, θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση, αλλά και σοβαρότητα και σωστοί χειρισμοί. Εκεί, στις κρίσιμες στιγμές, πρέπει να ληφθούν και καθοριστικές αποφάσεις. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, εμείς να πουλούμε... λουβάνες. Ούτε και να καθορίζουν πολιτική οι τηλεοπτικοί... «μαϊντανοί».

ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΟ (Σημερινή)

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
mama mia
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday199
mod_vvisit_counterYesterday399
mod_vvisit_counterThis week2145

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack