aixmes.com

Για να δούμε αν οι άφρονες προηγούνται Εκτύπωση E-mail
04.02.08
Οι εκλογές δείχνουν πόσο συνειδητοποιημένος ή πόσο άφρονας είναι ένας λαός. Με τις εκλογές φαίνεται πόσοι πιστεύουν στα ψέματα, πριμοδοτούν την πλαστογραφία και δεν ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος σε μια κοινωνία.
Οι εκλογές είναι ο καθρέφτης στον οποίο μπορούμε να δούμε καλύτερα τη δομή της κοινωνίας και το επίπεδο ανάπτυξής της. Οι φοβητσιάρηδες. Οι τολμηροί. Οι συμφεροντολόγοι. Οι διπλοπρόσωποι. Αυτοί που πουλήθηκαν και αυτοί που δεν πουλήθηκαν. Όλοι καθορίζονται με τις εκλογές. Όλοι σοκαρίστηκαν όταν ο αμερικανικός λαός εξέλεξε τον Μπους για δεύτερη φορά. Μπορεί να είναι τόσο ανόητος ο λαός σε μια τέτοια αναπτυγμένη χώρα που ηγείται του κόσμου και πουλάει πνεύμα σε όλους;

Τα αποτελέσματα των προσεχών προεδρικών εκλογών θα μας δείξουν το σημερινό επίπεδο της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Για να δούμε ποιο είναι το ποσοστό των σωφρόνων και ποιο των αφρόνων. Ποιος προηγείται; Η αναπτυγμένη πολιτική συνείδηση ή μήπως η κοινωνική διαφθορά; Υπάρχουν για παράδειγμα κάποιοι που επιθυμούν τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Και εκείνοι που αντιτίθενται σε αυτήν και επιχειρούν να φοβίσουν την κοινωνία με τον τουρκικό στρατό. Θα δούμε ποιον από αυτούς θα επιλέξει ο λαός. Θα δούμε πόσοι προτιμούν να στέλλουν τα παιδιά τους στο στρατό στα τυφλά για 25 ολόκληρους μήνες. Όμως, εδώ θα ανοίξω μια παρένθεση και θα πω το εξής: Τι νομίζουν οι επικεφαλής της ελληνοκυπριακής κοινότητας και εκείνοι που υποστηρίζουν τη στρατιωτική θητεία; Μήπως ότι ο τουρκικός στρατός δεν επιτίθεται στο νότο επειδή βρίσκεται απέναντί του μια τέτοια δύναμη; Ότι φοβάται πως θα βρει σοβαρή αντίσταση; Πράγματι, έτσι νομίζετε; Γι' αυτό εξοπλίζεστε τόσο πολύ και βάζετε τα παιδιά σας να υπηρετούν τόσο μακρά στρατιωτική θητεία; Αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε η κατάσταση είναι πιο σοβαρή. Ειδικά αν καταφέρατε να πείσετε την κοινότητά σας για την άποψη αυτή, είναι πάρα πολύ σοβαρά τα πράγματα.
Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να σας πείσω, αλλά παρά ταύτα θα σας πω την ταπεινή μου άποψη. Έστω και αν διαλυθεί εντελώς η Εθνική Φρουρά, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι Τούρκοι στρατηγοί γνωρίζουν πως όσο εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος και αν είναι ο στρατός, μόνο μερικές μέρες θα μπορούσε να αντέξει απέναντι στον τουρκικό στρατό στο νησί. Η διάλυση και ο αφοπλισμός του στρατού αυτού είναι το πιο σοφό πράγμα. Άλλωστε, αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αναγκαστεί να φύγει ο τουρκικός στρατός από το νησί. Από εδώ αρχίστε δουλειά για να απαιτήσετε την αποστρατιωτικοποίηση και τον αφοπλισμό του νησιού. Άστε μόνη της την απέναντι πλευρά στο γήπεδο. Ούτως ή άλλως, και να θέλετε, δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το ματς. Έστω και αν εσύ κρατάς την μπάλα, δεν μπορείς να την κτυπήσεις για να αρχίσει το παιχνίδι. Αποσύρσου από το γήπεδο. Άφησε κενή την εστία. Μην ανησυχείς. Κανείς δεν πρόκειται να ρίξει την μπάλα σε κενή εστία. Και μην ξεχνάς. Ο ηττημένος σε αυτόν το δρόμο θεωρείται νικητής. Δαπάνησε για την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες τα χρήματα που δαπανάς για τα όπλα και τον στρατό. Και μην κλέβεις άδικα τα δύο πιο παραγωγικά χρόνια από τη ζωή των νέων.
Μην με ρωτήσετε βάσει ποιου αποτελέσματος στις εκλογές αυτές θα καταλάβουμε ποιος είναι ο σώφρων και ποιος ο άφρων. Δηλαδή, μην με ρωτήσετε ποιον πρέπει να ψηφίσουμε για να είμαστε άφρονες ή σώφρονες. Αυτό ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος χρειάζεται να σας το πει. Όλοι έχουν μυαλό. Το ζήτημα είναι να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Μήπως εσείς δεν είστε ικανοποιημένοι από το μυαλό σας; Μήπως χρειάζεστε το μυαλό κάποιου άλλου; Δεν ξέρετε ότι κάποτε έβγαλαν το μυαλό προς πώληση στο παζάρι και κανείς δεν πήγε να αγοράσει; Δεν μπορεί να είστε τόσο άφρονες που να αποφασίσετε κοιτάζοντας τις αφίσες στις πλατείες και τις γραβάτες και τις μπότες των υποψηφίων. Δοκιμάσατε ένα κρασί και δεν σας άρεσε. Μη φοβάστε να δοκιμάσετε και ένα άλλο κρασί.

Του Σενέρ Λεβέντ (Πολίτης)

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

15 τζιαι 'πόψε
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday35
mod_vvisit_counterYesterday89
mod_vvisit_counterThis week354

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 29

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack