aixmes.com

Το παραμύθι του Προεδρικού Εκτύπωση E-mail
20.06.09
 

ΜΑΣ λένε ότι πριν έξι μήνες ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Παπακώστα γιατί «θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση των ανακρίσεων». Προχθές όμως –και εντελώς ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ μια μέρα πριν τον ΚΟΛΑΦΟ του Εισαγγελέα για το Κίταγκειτ– ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή τη (δεύτερη) παραίτηση του Παπακώστα στο άψε-σβήσε. Ούτε ένα καφέ της παρηγοριάς δεν πρόλαβε να πιει ο Αρχηγός στο Προεδρικό για να εξηγήσει στον Πρόεδρο γιατί στο διάολο παραιτείται. ΕΝΤΕΚΑ ΟΛΑΚΕΡΑ λεπτά κράτησε το έμπα-έβγα του Αρχηγού στο Προεδρικό. Κλητήρας του Προεδρικού να παραιτούσε, ένα καφέ θα τον έπινε.

Θα έλεγε πέντε κουβέντες με τον Πρόεδρο που πριν την αιφνίδια επίσκεψη Παπακώστα «δεν γνώριζε τίποτα» για την παραίτηση του Αρχηγού. Δηλαδή, (πρέπει να πιστέψουμε ότι) η παραίτηση ήταν ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ. Δεν έγινε μαγείρεμα, δεν υπήρξε προσυνεννόηση, δεν έγινε ψηλάφισμα των εισαγγελικών προθέσεων, δεν έγινε παζάρι, δεν υπήρξαν πιέσεις. Όλα έγιναν στο «ξέφωτο της διαφάνειας». Και για λόγους (μεταχρονολογημένης) «ευθιξίας» η Αστυνομία έχασε «ένα ικανότατο Αρχηγό».  Αυτή είναι μέσες-άκρες η ιστορία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. Πάμε ξανά, για δεύτερη ανάγνωση. Ο Αρχηγός από τις 19 του περασμένου Δεκεμβρίου όταν πρωτο-ανηφόριζε στο Προεδρικό ήταν στην ουσία Αρχηγός με προθεσμία λήξης. Γιατί σύμφωνα με την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, παρέμεινε στη θέση του (έχοντας την πλήρη στήριξη του Προέδρου) για να  διευκολύνει «την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης» του σκανδάλου Κίτα. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ποινικές έρευνες. Και πως βοήθησε παρακαλώ; Αρνήθηκε να δώσει κατάθεση στους ανακριτές, υφιστάμενοι του έβαζαν συνεχώς τρικλοποδιές στις έρευνες, υποχρέωσαν μέχρι και τον Εισαγγελέα να βγει στα ερτζιανά και να φωνάζει, μπας και τον ακούσει κανείς. (Και βάζουμε το σταυρό μας επειδή –όπως δήλωσε ο Πρόεδρος την Κυριακή στον «Φιλελεύθερο»– «αν οι ανακρίσεις προχώρησαν σε βάθος αυτό οφείλεται στις δικές μου ενέργειες»).Στο Προεδρικό όμως, είτε σκοπίμως και σιωπηρώς έδιναν πίστωση χρόνου στον (παραιτηθέντα πλέον) Αρχηγό, είτε θεωρούσαν ότι ο κ. Παπακώστας έκανε καλά τη δουλειά του και έπρεπε να μείνει στη θέση του γιατί διευκόλυνε τις έρευνες για την υπόθεση Κίτα. Άβυσσος η ψυχή των πολιτικών. Όσο όμως συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ, γίνεται φανερό ότι αυτή η παραίτηση έγινε ΜΟΝΟ για να «διευκολύνει τον Πρόεδρο». Δεν έγινε επειδή χρειάζεται ξεκαθάρισμα στην Αστυνομία. Ούτε και έγινε επειδή η Αστυνομία μοιάζει ξέφραγο αμπέλι στην οποία ευδοκιμούν καθάρματα του υποκόσμου. Έγινε για να μην χρεωθεί το Προεδρικό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ενός ανυπόληπτου σώματος ασφαλείας. Για να μην χρεωθεί «αυτή η κυβέρνηση» τις ευθύνες που της αναλογούν στα δύομιση χρόνια που ΚΥΒΕΡΝΑ τον τόπο.

Ήταν ένα γρήγορο μπογιάτισμα στους τοίχους για να φανεί ότι «γυρίζουμε σελίδα». Και καλή ανάγνωση.  

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
eξέγερση
 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday233
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2020

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack