aixmes.com

Κίτα, πίστευε και μη ερεύνα Εκτύπωση E-mail
23.06.09

ΠΟΙΑ είναι η αλήθεια και ποιον να πιστέψεις; Τον Αρχηγό που έλεγε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι οι πληροφορίες για υποβολή παραίτησης του «παραπληροφορούν» την κοινή γνώμη; Ή τον… Αρχηγό που έλεγε την περασμένη Πέμπτη ότι υπέβαλλε «εκ νέου» την παραίτηση του στον Πρόεδρο; Να πιστέψουμε ότι ο Αρχηγός αποφάσισε να παραιτηθεί προτού συναντηθεί με τον Εισαγγελέα την περασμένη Τρίτη; Ή να πιστέψουμε ότι ο Πρόεδρος την Πέμπτη δεν γνώριζε ότι ο Αρχηγός θα παραιτηθεί;

Όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε ότι με βάση ΜΟΝΟ νομικά κριτήρια, η Εισαγγελία δεν θα προχωρούσε σε ποινική δίωξη του Αρχηγού, εντούτοις η χρονολογική (και διαβολική) σύμπτωση των γεγονότων αφήνουν –τουλάχιστον- σκιές.  Και είναι πολλές οι συμπτώσεις, για να είναι τελικά όλες τους συμπτώσεις. Ούτε λόγος για τις πολιτικές ευθύνες. Εδώ δεν υπάρχουν σκιές, μόνο γυαλιά μυωπίας.

 

 

Καλή ανάγνωση.

 

 

 

Το ημερολόγιο 

 

·                    12 Δεκ. 2008: Φαρ Ουέστ τα ξημερώματα στη ΣΤΑΣΙΚΡΑΤΟΥΣ. Ο (καταδικασθείς για άγρια εγκλήματα) Αντώνης Προκοπίου Κίτας ξεφεύγει ως… Χουντίνι από το… τυχαίο συναπάντημα με καμιά δεκαριά πάνοπλους και καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Το κουβάρι της υπόθεσης-σοκ μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.

·                    17 Δεκ. 2008:  Το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρεί στο διορισμό ποινικών ανακριτών και ερευνώντα λειτουργού για τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων σε σχέση με την απόδραση του ισοβίτη.

 

·                    17 Δεκ. 2008: ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο υπ. Δικαιοσύνης, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ τον Αρχηγό Αστυνομίας ότι του απέκρυβε γεγονότα. Ο παραιτηθείς Υπουργός έθεσε ενώπιον του Προέδρου όλες τις πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώση του. (Δημοσιεύματα του Τύπου, δηλώσεις και επιστολή κατά του Αρχηγού από τον κ. Κ. Χρυσοστομίδη).  

·                    18 Δεκ. 2008: «Η Αστυνομία δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως με τους ποινικούς ανακριτές και να δώσει πληροφορίες και στοιχεία που θα της ζητηθούν με σκοπό την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων της υπόθεσης, στοχεύοντας στη διαλεύκανσή της και κατ’ επέκταση στην έγκυρη ενημέρωση του πολίτη». (Απόσπασμα από αστυνομική ανακοίνωση).

·                    20 Δεκ. 2008: «Η Αστυνομία διαβεβαιώνει κατηγορηματικά, ότι σε καμία περιπτωση ο Αρχηγος Αστυνομιας επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη το βράδυ (σ.σ.:19/12) υποβάλλοντας την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (…) Είναι με λύπη μας που διαπιστώνουμε ότι, αναληθείς ειδήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και διερωτόμαστε πραγματικά σε τι αποσκοπεί αυτού του είδους η ενημέρωση, που παραπληροφορεί και παραπλανεί την κοινή γνώμη». (Απόσπασμα από αστυνομική ανακοίνωση).

·                    24 Φεβρ. 2009: Ο κ. Κληρίδης καταγγέλλει στον «Φ» ότι αστυνομικοί βάζουν προσκόμματα στις έρευνες των ανακριτών. «Δεν συνεργάστηκαν ή ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ», δηλώνει.

·                    Τρίτη 16 Ιουνίου: Ο Πέτρος Κληρίδης ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ι. Παπακώστα

·                    Πέμπτη 18 Ιουνίου. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας μεταβαίνει στο Προεδρικό όπου έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο για ΕΝΤΕΚΑ (11) λεπτά της ώρας. Υποβάλλει την παραίτηση του «εκ νέου» και δηλώνει ότι «η απόφασή μου είναι οριστική και σκοπό έχει ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση στον παρά πέρα χειρισμό του θέματος».

·                    Πέμπτη 18 Ιουν., αργότερα:  Ερωτηθείς εάν γνώριζε για την πρόθεση του Αρχηγού της Αστυνομίας να παραιτηθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «ΟΧΙ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΙΠΟΤΕ. Σήμερα με επισκέφθηκε, υπέβαλε την παραίτησή του».  Είπε επίσης ότι «όταν άρχισαν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Κίτα με επισκέφθηκε και μου υπέβαλε την παραίτηση του, την οποία δεν είχα αποδεχθεί τότε. Θεώρησε και ο ίδιος ότι θα έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ»

·                    Παρασκευή 19 Ιουν, ώρα 16:00: Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, εν ενεργεία μελών της Αστυνομίας Κύπρου και από το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών. (Από το τηλεγράφημα του  ΚΥΠΕ για τη διάσκεψη Τύπου των Κληρίδη-Παπασάββα).

·                    Παρασκευή 19 Ιουν., ώρα 20:28: Σε ΔΙΕΥΚΡΙΙΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ακης Παπασάββας ανέφερε ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι θα διωχθούν ποινικά έξι πρόσωπα. (Τηλεγράφημα ΚΥΠΕ).

·                    Σάββατο 20 Ιουνίου: Δύο εφημερίδες («Φιλελεύθερος» και «Πολίτης») δημοσιεύουν φωτογραφία από το σημείωμα που είχε ενώπιον του ο κ. Κληρίδης στη διάσκεψη Τύπου της προηγούμενης μέρας. Στο σημείωμα αναγράφονται έξι ονόματα  και ο Κίτας.   Με εξαίρεση τον Αρχηγό, οι υπόλοιποι πέντε είναι εκείνοι που –σύμφωνα με μια διαβολική ταύτιση πληροφοριών στον Τύπο – θα διωχθούν ποινικά. ·                    Την ίδια μέρα, αργότερα: Το σημείωμα, λέει ο κ. Κληρίδης, ήταν «άνευ σημασίας», θέτοντας ζήτημα δεοντολογίας για τις εφημερίδες που το δημοσίευσαν. Είπε επίσης ότι ο Αρχηγός δεν διώχθηκε γιατί λήφθησαν υπόψη διάφορα κριτήρια, μεταξύ των οποίων και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. (Δημοσιεύμα «Φ» σελ. 6)

·                    Κυριακή 21 Ιουν.: «(Ο κ. Παπακώστας) έχει την ευθύνη για ό,τι συνέβαινε στην Αστυνομία». (Δηλώσεις Κληρίδη σε τηλεοπτικό σταθμό).

·                    22 Ιουν. 2009: «Τόσο εγώ, όσο και ο κ. Κληρίδης δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν ποινικά αδικήματα εναντίον του Αρχηγού». (Δηλώσεις Παπασάββα στην εφ. «Αλήθεια»). 

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

Άντε γεια
 

Scripta Manent

Έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι τα βιβλία, εξαιρετικά ευάλωτα, μπορεί να αφανιστούν ή να καταστραφούν. Διαθέτουν την ιστορία τους, όπως κάθε ανθρώπινο προϊόν. T. Στάινερ
 

Συνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday104
mod_vvisit_counterYesterday727
mod_vvisit_counterThis week1718

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack