aixmes.com

Οι πυρσοί της ανοησίας Εκτύπωση E-mail
07.07.09
Μόνο ανόητοι ή εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου θα πήγαιναν να κάψουν αθλητικό σωματείο στα καλά καθούμενα, όπως έκανε η ομάδα των νεαρών που συνελήφθηκε χθες. Αν ήταν σεσημασμένοι εγκληματίες, τότε θα πρέπει να αναζητούσαμε ποια συμφέροντα υπάρχουν πίσω από την ενέργεια τους, να ψάξουμε να βρούμε άκρη στον υπόκοσμο και να επιβληθεί κέρφιου (τρομάρα μας).


Μόνο που η ανάγνωση του επεισοδίου μας δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανόητη ενέργεια. Λάθος. Μας δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με τη νιοστή ανόητη ενέργεια από ομάδα νεαρών. Που φορούν μπλε, κίτρινα και πράσινα κασκόλ. Που μαζεύονται γύρω-γύρω από τα λαοφιλή σωματεία. Που αποτελούν πότε «τον υπέροχο κόσμο» και πότε τους «χουλιγκάνους, αλλά δεν φταίμε εμείς».
Οι νεαροί που πήγαν να κάψουν το αθλητικό σωματείο (χθες αυτό της Ομόνοιας, προχθές ήταν εκείνο του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και τάναπαλιν) είναι οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Ξεκάθαρα θα πρέπει να τιμωρηθούν για την ανόητη πράξη τους, μια ενέργεια που ξεφεύγει από τα όρια της «νεανικής απερισκεψίας» και αφορά πράξεις του κοινού ποινικού κώδικα. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι αποτρεπτικός. Γιατί τέτοιες πράξεις φέρνουν άλλες παρόμοιες και προτού καταλάβουμε τι μας γίνεται, βρισκόμαστε στο μέσο ενός φαύλου κύκλου βίας και τυφλών κτυπημάτων.
Αλλά, οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των πράξεων θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Είναι όλοι εκείνοι που καλλιεργούν συστηματικά τους «ιδιωτικούς στρατούς» στα λαοφιλή σωματεία, που ποδηγετούν τη νεολαία με διχαστικά συνθήματα περασμένων εποχών και τραβάνε διαχωριστικές γραμμές. Είναι αυτοί που συντηρούν το κλίμα φανατισμού. Είναι οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ) και (έπονται συρόμενες πολλές φορές) οι διοικήσεις ομάδων. Μέχρι εκεί απλώνονται οι ρίζες του κακού, της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού. Η σήψη του κοινωνικού ιστού. Από αυτές τις δεξαμένες του “υπέροχου δικού μας κόσμου” αντλούνται οι ψήφοι.
Και όσο καιρό θα καλλιεργείται ο κομματικός φανατισμός στους κόλπους των λαοφιλών σωματείων, θα θερίζουμε την οργή των πεπλανημένων «απερίσκεπτων» νεαρών.

 


ΥΓ: Καλή η πρωτοβουλία του Φοίβου (του ΑΠΟΕΛ) να πάρει στο τηλέφωνο τον Μιλτιάδη (της Ομόνοιας), αλλά σκεφτείτε να έκαιγαν χθες το σωματείο του τριφυλλιού, τι θα γινόταν σήμερα. Τα “αντίποινα” που θα ακολουθούσαν, τις πύρινες ανακοινώσεις, τη λαμπρατζιά που θα άναβε. Δεν παραγνωρίζουμε ότι οι δύο πρόεδροι έχουν τη βούληση να τα βάλουν με τους ανεγκέφαλους. Μπορούν όμως;

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Ψάχνω κάτι

καινούργιο

να πω…

 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday5
mod_vvisit_counterYesterday399
mod_vvisit_counterThis week1951

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack