aixmes.com

Ο υπουργός Υγείας κύριος Δημητρίου Εκτύπωση E-mail
15.01.10

Τελικά, πόσοι μαθητές 

απουσιάζουν από

τα σχολεία; 

Τo  ζήτημα είναι απλό. Τόσο απλό, που είναι παράλογο να κουβεντιάζουμε τρεις μέρες. Είναι παράλογο μια απλή προσθαφαίρεση να μετατρέπεται σε πράξεις πολύπλοκης διαίρεσης δεκαδικών αριθμών. Απλούστερα  είναι τα πράγματα. Και πολύ συγκεκριμένα. 

Το υπ. Παιδείας κλήθηκε να δώσει στοιχεία για τους μαθητές που απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω της νέας γρίπης. Απάντησε με το ολοστρόγγυλο «1450». Αλλά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που είναι κάθε μέρα στα σχολεία, έχουν λόγους να πιστεύουν ότι τα παιδιά που απουσιάζουν είναι «πολύ περισσότερα».

Εκ πρώτης όψεως αυτή η διαφωνία μοιάζει δευτερεύουσας σημασίας και παραπέμπει στις συνήθεις συνδικαλιστικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Μόνο που η διαφωνία τους δεν αφορά απλά ένας αριθμό, αλλά άπτεται θεμάτων της δημόσιας υγείας. Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί, φέρνουν και τα σωστά μέτρα, θα ήταν χρησιμότερο αν ξεκαθάριζε αυτό το θέμα το συντομότερο.  

Δεν έχει τόση σημασία ποιος κάνει λάθος υπολογισμούς, όση σημασία έχει πόσα είναι τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Όταν λοιπόν βγαίνουν οι εκπαιδευτικοί και μιλούν για μισοάδεια σχολεία, είναι λογικό να ανησυχούμε για την εξάπλωση του ιού. Οι δάσκαλοι κάνουν μια εμπειρική εκτίμηση. Δεν μας λένε αν πρέπει να κάνουμε ή όχι το εμβόλιο, ούτε κάνουν ιατρικές γνωματεύσεις. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους άλλωστε.

Ούτε όμως είναι δουλειά του υπουργού Παιδείας να διαγιγνώσκει ότι «δεν υπάρχει πανδημία γρίπης» στην Κύπρο. Αυτή είναι δουλειά του Πατσαλίδη. Δουλειά του κ. Δημητρίου είναι να μαζέψει τα στοιχεία που χρειάζονται και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με το υπ. Υγείας. Αν τα στοιχεία που έχει ενώπιον του ο κ. Δημητρίου είναι λάθος, δεν είναι μόνο θέμα κακών υπολογισμών. Μιλούμε για μέτρα που δεν θα ληφθούν, γιατί η διάγνωση του προβλήματος είναι λάθος.

Αντί λοιπόν ο υπουργός Παιδείας να βγαίνει από τις Βρυξέλλες και να συκοφαντεί ανθρώπους ότι «εκμεταλλεύονται το γεγονός για σκοπούς αυτοπροβολής», θα βοηθούσε περισσότερο αν εξέταζε τις πληροφορίες και τα στοιχεία των εκπαιδευτικών.  Και να μην κάνει ωσάν και έπεσε η ζάχαρη στο μέλι, επειδή αμφισβητήθηκε η επίσημη εκδοχή.  Ο Δημητρίου είναι, δεν είναι ο Πάπας.  

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday21
mod_vvisit_counterYesterday316
mod_vvisit_counterThis week743

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack