aixmes.com

Η διαπλεκόμενη ατυχία μας! Εκτύπωση E-mail
05.02.08

Δεν είναι η πρώτη φορά που με μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση ο κυπριακός λαός διαπιστώνει «διαπλεκόμενα συμφέροντα» σε ότι αφορά στην άσκηση εξουσίας. Μετά την περιβόητη υπόθεση της πλωτής μονάδας φυσικού αερίου, όπου ανάγκασαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πει ψέματα στον κυπριακό λαό, τώρα βρισκόμαστε ενώπιον μιας άλλης σκανδαλώδους κυβερνητικής συμπεριφοράς, με προεκτάσεις διαπλοκής.

Ενώ ο κόσμος μας διψά, οι πόλεις μας εκπέμπουν σήμα κινδύνου, οι αγρότες μας καταστρέφονται, η λειψυδρία απειλεί ολόκληρη την κοινωνία, η κυβέρνηση συλλαμβάνεται να εκφεύγει από παλαιότερες της αποφάσεις και να εκχωρεί τον λιγοστό, υδατικό εθνικό μας πλούτο σε μερικούς επιχειρηματίες. Συλλαμβάνεται ταυτόχρονα να παραχωρεί άδεια σε μια ιδιωτική εταιρεία για να συσσωρεύει το λιγοστό νερό από ποταμό και να το διαχειρίζεται προς όφελος της και μόνον, ποτίζοντας το γήπεδο γκολφ της, ή άλλως πως. Η αδειοδότηση ιδιωτικού φράγματος, δεν είναι απλά μια τυπική, τεχνοκρατική διαδικασία, όπως προσπαθούν να την πλασάρουν τώρα στην κοινή γνώμη.

Είναι ένα μέγα πολιτικό ζήτημα, που συνιστά και μέγα πολιτικό σκάνδαλο. Πολύ περισσότερο μάλιστα, εάν και εφόσον αποδειχθούν τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που ευνοείται από αυτή την υπόθεση, δεν είναι καθόλου άσχετη με τα προσωπικά, επαγγελματικά συμφέροντα της οικογένειας ή και συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες κάποιων άλλων γεγονότων που ολοένα και ενισχύουν τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι επιτελάρχες και συνεργάτες του υποψηφίου Προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, να κουκουλώσουν αυτές τις υποθέσεις, μόνο …ψύλλους στ’ αυτιά μπορούν να προσθέσουν. Στην προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν και να εκτροχιάσουν τα ζητήματα από τις πραγματικές τους διαστάσεις, ανακάλυψαν νέες μεθόδους για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Ανακάλυψαν τις μεθόδους του «τυπογραφικού λάθους», της «λανθασμένης ερμηνείας», του «συντακτικού λάθους», «της λανθασμένης διατύπωσης» της «εκ παραδρομής αλλοίωσης των πρακτικών» και άλλες, που μονολεκτικά συνιστούν «κοροϊδία» ή «εμπαιγμό».

Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος μας υπόσχεται συνέχιση της πολιτικής του για ισοτιμία και ισοπολιτεία, για πάταξη της διαφθοράς, για καταπολέμηση της αναξιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας. Διεμήνυσε και στους Αμαθούσιους ότι ατύχησαν, επειδή είχαν γη στην περιοχή της αρχαίας Αμαθούντας. Ατύχησαν βεβαίως οι Αμαθούσιοι γιατί δεν είχαν γη για να φτιάξουν γήπεδα γκολφ. Ατύχησαν γιατί δεν μερίμνησαν να υπαχθούν στο πλαίσιο των «διαπλεκομένων».

Ατύχησαν γιατί, αντί να ασχοληθούν με φυσικά αέρια και γήπεδα γκολφ, αντί να χτίσουν ξενοδοχεία και πολυτελείς επαύλεις πάνω στα αρχαία, αντί να ακολουθήσουν το ρεύμα του σύγχρονου πολιτισμού, άφησαν την γη τους, έναντι ψωροδεκάρων, να προστατεύει τον αρχαίο μας πολιτισμό. Ατύχησαν, όπως ατύχησε και ολόκληρος ο κυπριακός λαός, που ενώ στήριξε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και προγραμμάτων, σήμερα διαπιστώνει ότι οι προσδοκίες του έχουν εξανεμιστεί και έχουν θυσιαστεί στο βωμό της «διαπλεκόμενης... ατυχίας».

Tου TAΣOY TΣAΠΠAPEΛΛA

από την χαραυγή

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
έγκλημα και τιμουρία
 

Scripta Manent

Ζω για τότε που δεν θα υπάρχω. Ελύτης
 

Συνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday113
mod_vvisit_counterYesterday727
mod_vvisit_counterThis week1727

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack