aixmes.com

Αιχμές Εκτύπωση E-mail
06.02.08
Δηλωμένο έναυσμα της προσπάθειάς, ο σκοπός? «Να γίνει αυτός ο χώρος ελεύθερο πεδίο απόψεων και προβληματισμού». Συμπτωματικό λεξιπαίγνιο κάποιας ευφάνταστης συγκυρίας, ή όχι (;), να λέγεται τούτος ο ιστότοπος «Αιχμές».

Αιχμή, λέξη πολεμική γιατί η σκέψη βρίσκεται διαρκώς σε πολεμική εγρήγορση. Η αιχμή επείγεται τον στόχο. Η επίτευξη του στόχου είναι η δυνατότητα της αιχμής. Η τελείωσή της. Η σκέψη ποθεί την και τρέφεται (σ)την φιλονικία. Η τελευταία εξακολουθεί να μαίνεται και θα εξακολουθήσει όσο υπάρχει το στοχαζόμενο υποκείμενο, να διατύνει λόγο ο οποίος θα επιφέρει αντίλογο. Ιδού το πολεμικό πεδίο. Η σκέψη είναι και παραμένει πολεμική.

Η ακούραστη τoυ στοχασμού βεβαιότητα είναι κατά βάθος πρωτόγονη. Ας είναι πάντα καλά όλοι εκείνοι που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να μην απορούν, να μην διερωτώνται, να μην αμφιβάλλουν, ζηλευτή πραγματικά ευτυχία. Εξαρτάται του τι βλέπει κανείς, τι συναισθάνεται, τι προτιμά, σημαίνει την διαφορετική αξιολόγηση του σημαντικού και του καίριου. Είναι ζήτημα γούστου και ιδιοσυγκρασίας, ταλέντου και δυνατοτήτων, αυτοπεποίθησης για το ολοένα και περισσότερο, για ότι αξίζει.

Κοιτάξατε τους καθρέφτες σας. Αξιολογήσατε ποικιλότροπα το θέαμα. Ο ναρκισσισμός δεν ωφελεί. Απαίτηση είναι η θραύση των κατόπτρων. Άρα αιχμές.

Ότι άλλο σημαίνει τον λήθαργο της ειρήνης, τον θάνατο της σκέψης ως αναμέτρησης. Η έριδα εξακολουθεί όσο επιβιώνει η σκέψη. Η τελευταία διαιωνίζεται, είναι απείθαρχη του χρόνου, τον μετατρέπει προς όφελός της σε μεταλλείο για να εξορύξει πρώτη ύλη για την τέχνη της, ένα νέο πλήθος από αιχμές.

Αιχμηρά

D e m i a n



 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
eξέγερση
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday28
mod_vvisit_counterYesterday295
mod_vvisit_counterThis week1371

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack