aixmes.com

Μαθήματα εκλογής Αρχιεπισκόπου Εκτύπωση E-mail
07.02.08

Ένας απόφοιτος φιλοσοφίας κάθισε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Ελλάδας.

Ο Μητροπολίτης Θηβών εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Σε αντίθεση με το τι έγινε στην νήσο των Αγίων, την Κύπρο, ο Μητροπολίτης Θηβών έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην εκλογική διαδικασία! Επίσης, κανένας Μητροπολίτης δεν έψησε το ψάρι στα χείλη κανενός άλλου (όχι πως συνέβη συχνά αυτό, απλώς το αναφέρουμε). Να πούμε ακόμα ότι ούτε οι λαϊκοί (ο κόσμος δηλαδή) ψήφισε. Και ότι οι εκλογές έγιναν μετά τον θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Ελλάδος έγινε στη δεύτερη ψηφοφορία. Ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας έλαβε 45 ψήφους. Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος έλαβε 27 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και δύο λευκά. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί έγινε γνωστό ότι η πρώτη ψηφοφορία απέβη άκαρπη με τον Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερώνυμο να προηγείται με 33 ψήφους έναντι 26 για τον μητροπολίτη Σπάρτης. Το αρχιεπισκοπικό θρόνο διεκδίκησαν τέσσερις Μητροπολίτες, ο Θηβών Ιερώνυμος, ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας, Ιερώνυμος (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης), γεννήθηκε το 1938 στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Eίναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Γκρατζ Αυστρίας και στο Ρέγκενσμπουργκ και το Μόναχο της Γερμανίας.

Press room
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Πιό έξυπνος από όλους είναι κατά τη γνώμη μου εκείνος που έστω και για μια φορά θ’ αποκαλέσει τον εαυτό του βλάκα. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday22
mod_vvisit_counterYesterday384
mod_vvisit_counterThis week725

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack