aixmes.com

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί Εκτύπωση E-mail
29.01.08

Απόσπασμα από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Δημ. Χριστόφια: «η χρηστή διοίκηση και η αξιοκρατία θα είναι απαραίτητο συστατικό της κυβερνητικής πολιτικής». (Για το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ www.christofias.com.cy/site-block-106-gr.php ).

Σε ρεπορτάζ του «Πολίτη» αναφέρεται ότι: «Η προεδρία της Βουλής άλλαξε το σχέδιο υπηρεσίας με τρόπο ώστε ένας λειτουργός να καταστεί προσοντούχος για τη θέση και ένας άλλος να αποκλειστεί. Θέμα χρηστής διοίκησης θέτουν κόμματα και βουλευτές. Η Βουλή απαντά πως όλα έγιναν νομότυπα». (Το κείμενο εδώ: www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=770065&-V=articles )


Η ιστορία με δύο λόγια: ο Σωκράτης Σωκράτους και η Βασιλική Αναστασιάδη, διεκδικούσαν με βάση τα σχέδια υπηρεσίας, την ίδια θέση, τη θέση του γενικού διευθυντή της Βουλής, από την οποία αποχωρεί ο Κωστάκης Χριστοφόρου (ήδη πήρε προαφυπηρετική άδεια). ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ προβάδισμα για τη θέση αυτή είχε η κ. Αναστασιάδη, αλλά φαίνεται πως ΛΟΓΑΡΙΑΖΕ ΧΩΡΙΣ το γραφείο του Προέδρου (της Βουλής). Στο παρά-κάτι, τα σχέδια υπηρεσίας άλλαξαν, προστέθηκαν νέοι όροι, αφαιρέθηκαν ορισμένες «ενοχλητικές» προϋποθέσεις και το «κοστούμι» ήταν έτοιμο.


Το καλύτερο πάντως, μας το φύλαγαν για μετά. Η Βουλή (η Βουλή παρακαλώ) με ανακοίνωση της, μας λέει ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής, ασκώντας τη διακριτική του εξουσία και ενεργώντας ως η κατά Νόμο αρμόδια Αρχή της Βουλής, όπως και οι προκάτοχοί του, πρότεινε στην ΕΔΥ ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Βουλής ως το καταλληλότερο πρόσωπο που θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή, όπως αυτα προδιαγραφονται στα Σχέδια Υπηρεσίας της θέσης και με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας».


Σύντροφε, έτσι θα (μας) κυβερνήσεις; Νομότυπα μεν, «διακριτικά» δε;


Ο παρατηρητής

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.

Το ασχετο

 
Κικη ρι κου
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday159
mod_vvisit_counterYesterday399
mod_vvisit_counterThis week2105

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack