aixmes.com

Διάλογος για ΣΕΚ – ΠΕΟ Εκτύπωση E-mail
10.02.08
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι προτού απαντήσω στην ερώτηση.
Το σχόλιο για τους «ανεξάρτητους» και τις προεδρικές, όπως σωστά κατάλαβες, γράφτηκε ΕΞ’ ΑΦΟΡΜΗΣ των ανακοινώσεων των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις εκλογές, και όχι ΕΞ’ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ του χαρτοπολέμου τους.

Για την άποψη που διατύπωσα επί τούτου, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο πιο κάτω, ας μην τα επαναλαμβάνουμε, παρά μόνο δύο γραμμές για χάριν της συζήτησης: «η εξουσία (των οργανώσεων αυτών) εκπηγάζει πρώτα από τα κόμματα και μετά από τα μέλη της οργάνωσης ή τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε» και «αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος ύπαρξης τους». Χρησιμοποιούνται δηλαδή ως ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ για να αλώσουν, να οργανώσουν και να συγκεντρώσουν σε ασφαλή χώρο το εκλογικό σώμα. Αυτά για το γενικό.

Για τον χαρτοπόλεμο τώρα. Καταρχήν η ανακοίνωση της ΣΕΚ ήταν ΑΘΛΙΑ. Με επιχειρήματα ψυχροπολεμικών εποχών και με λογική διαχωριστικών γραμμών, προφανώς στερούμενη άλλων επιχειρημάτων «μαύρισε» την υποψηφιότητα Χριστόφια απλώς και μόνο επειδή «τόσο ο ίδιος όσο και το ΑΚΕΛ είναι φανατικοί υποστηριχτές ενός απεχθούς συστήματος που κατέρρευσε», όπως υποστηρίζει αυτός ή αυτοί που έγραψε την ανακοίνωση. Με χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα και μισαλήθειες, δεν βγάζουμε άκρη. Όταν ακούς στα γήπεδα ότι οι κομμουνιστές είναι (ευγενικά το έγραψαν στη ΣΕΚ) οπαδοί ενός «απεχθούς συστήματος» και οι δεξιοί «φασίστες, ναζιστές», μειδιάς. Όταν όμως το ακούς όμως αυτό από μια οργάνωση που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί (άρα εκφράζει με τις θέσεις της) χιλιάδες εργαζόμενους, οργίζεσαι. Γιατί νοήμονες άνθρωποι είμαστε, βάζουμε κάτω τα κουκιά και δεν μας βγαίνουν. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει πονηρή σκέψη πίσω από την ανακοίνωση, είναι φανερό ότι η ανακοίνωση αποτελεί αιχμή για τον Αναστασιάδη, ο οποίος έριξε γέφυρες στο Χριστόφια για το δεύτερο γύρο. Ωραίο το τάϊμινγκ. Και είναι κρίμα για μια εργατική οργάνωση να προσπαθεί να παίξει(έστω και αυτοβούλως ή χωρίς να το σκεφτεί) τα παιχνίδια σήμερα του Τάσσου, χθες του Κληρίδη, αύριο ίσως του Αναστασιάδη. Αυτοί οι καιροσκοπισμοί δεν οδηγούν πουθενά.

Για την ΠΕΟ να τα πούμε σε λίγα λεπτά.



 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Στην Αθανασία

 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday376
mod_vvisit_counterYesterday211
mod_vvisit_counterThis week1022

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack