aixmes.com

Διάλογος για ΣΕΚ-ΠΕΟ (2) Εκτύπωση E-mail
10.02.08

Για τη ΣΕΚ τα είπαμε πιο κάτω. Τώρα, για την ΠΕΟ, που βγήκε αυτοβούλως (;) να υπερασπιστεί την υποψηφιότητα Χριστόφια.

Η συντεχνία του ΑΚΕΛ (ας μην παίζουμε με τις λέξεις του ΑΚΕΛ είναι και όχι του ΔΗΚΟ ή του ΔΗΣΥ, όπως η ΣΕΚ είναι της «κεντροδεξιάς») έσπευσε να υπερασπιστεί την υποψηφιότητα Χριστόφια. Δηλώνοντας, (τα κεφαλαία δικά μου) ότι «με το κάλεσμα της (η ΣΕΚ), ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ με βάση τις ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ τα μέλη της για το πώς κατά την γνώμη της πρέπει να τοποθετηθούν, αλλά, το αντίθετο, τους καλεί, με μια νοοτροπία στείρα και αναχρονιστική, απλά να μην ψηφίσουν Δημήτρη Χριστόφια». Μέχρι εδώ, συμφωνούμε, (με μόνη επιφύλαξη το ρήμα «συμβουλεύω» που στην πολιτική σκακιέρα ενίοτε μεταφράζεται και σε «κατευθύνω», «ποδηγετώ», «υποστηρίζω» κλπ.).

Πάρακατω όμως, η ίδια η ΠΕΟ αυτο-ακυρώνει την δήθεν ανεξάρτητη και κριτική της προσέγγιση, σιουμαλίζοντας τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ: «Εάν έμπαιναν στο κόπο να αντιπαραβάλουν τις προγραμματικές θέσεις του Δημήτρη Χριστόφια με τις διαχρονικές θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και της ίδιας της ΣΕΚ στα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις, θα διαπίστωναν αμέσως ότι οι θέσεις του Δημήτρη Χριστόφια ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ουσιαστικά τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

Θα ήταν φυσικά έκπληξη, «πυρηνική βόμβα», αν η ΠΕΟ δεν υποστήριζε Χριστόφια και απλώς ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ τα μέλη της.

Για να το πούμε (και) αλλιώτικα: Η ΠΕΟ στηρίζει σήμερα Χριστόφια όπως στο παρελθόν στήριξε Ιακώβου, Βασιλείου, Σπύρο Κυπριανού. Και όπως στο μέλλον θα υποστηρίξει το άλφα ή βήτα υποψήφιο που θα υποδείξει το ΚΟΜΜΑ.

Όταν βέβαια είσαι ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ενός (ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ) κόμματος, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να σιουμαλίζεις (όχι απλώς να προτρέπεις) τους υποψήφιους που αποφασίζουν άλλοι για σένα.

Χόρχε

Links:
Πολίτης: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=773027&-V=articles&-p
Φιλελεύθερος: http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=488&id=535420
ΠΕΟ:
www.peo.org.cy
ΣΕΚ:
www.sek.org.cy


 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Free Πρες

 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday141
mod_vvisit_counterYesterday322
mod_vvisit_counterThis week141

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack