aixmes.com

Ελεύθερες εκλογές… Εκτύπωση E-mail
11.02.08

TOY ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

ΚΟΥΡΑΣΕ, τω όντι, όλη αυτή η μακρά προεκλογική περίοδος. Περισσότερο από τους πολίτες, κούρασε τους… πρωταγωνιστές.

Τους υποψηφίους, τους επιτελάρχες τους και όσους επιστρατεύτηκαν για τη διεκπεραίωση της πολυσχιδούς προεκλογικής εκστρατείας. Μερικοί, μάλιστα, ανέλαβαν τέτοιες και τόσες καθημερινές υποχρεώσεις, από το χάραμαν του φου ως μετά τα μεσάνυκτα, που ολοφάνερα υπέστησαν είδος… «ανθυγιεινού επαγγέλματος»! Είναι, όμως, η σπουδαιότερη ώρα του δημοκρατικού πολιτεύματός μας: Οι προεδρικές εκλογές!

ΥΠΗΡΞΕ όλη αυτή η προεκλογική περίοδος, έμπρακτη και τρανή απόδειξη του φιλελεύθερου χαρακτήρα του πολιτεύματος. Της πλήρους ελευθερίας έκφρασης των οποιωνδήποτε εκατέρωθεν αντίπαλων απόψεων. Της πλήρους ελευθερίας διάδοσης της προεκλογικής προπαγάνδας και δημαγωγίας του κάθε υποψηφίου, των επιτελαρχών και των οπαδών του. Απόλυτα ελεύθερες εκλογές, με τους πολίτες καθημερινούς δέκτες των όποιων μηνυμάτων και αντι-μηνυμάτων αποφασίζουν οι προεκλογικοί πομποί. Ώστε έκαστος να διαμορφώσει ελεύθερα την τελική του προσωπική απόφαση, που θα καταθέσει -αν τ' αποφασίσει- στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Μπορεί να μετρηθεί, όλη αυτή την περίοδο, ακόμα και πόσο η καθεμιά από τις εφημερίδες διέθεσε τις σελίδες της για να δημοσιεύονται και άρθρα των αντίθετων προς τη «γραμμή» της. Και πόσο κάθε τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ισομερώς τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις.

ΑΥΤΗ, η πλήρης επαλήθευση της ελευθερίας έκφρασης και διάδοσης των προεκλογικών απόψεων, αποτελεί ΞΑΝΑ έμπρακτη και πλήρη διάψευση της υβριστικής εκείνης λοιδορίας που υπέστη το πολίτευμα και ο κυπριακός λαός για το Δημοψήφισμα της 24.4.04 επί του Σχεδίου Ανάν. Όταν, κάποιοι που δεν χώνεψαν την απόφαση της πλειοψηφίας του 76%, έφτασαν ως την κατάντια να καταδίδουν στην Ε.Ε. συκοφαντικά την πατρίδα μας, για «αντιδημοκρατικό» δήθεν «καθεστώς» και κάποιοι να τη διαπομπεύουν ως περίπου «καθεστώς Χότζα της Αλβανίας»! Υπήρξε, όλο αυτό το διάστημα από 24 Απριλίου 2004 έως Φεβρουάριο 2008, μια συστηματικά προσβλητική για το επίπεδο δημοκρατικότητας και ελευθερίας έκφρασης, αρθρογραφία. Κυρίως από τους «θαυμαστές» του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, κ. Ταλάτ, στον ελληνοκυπριακό Τύπο. Θα έπρεπε να μαζευτούν, ένα προς ένα, εκείνα τα άρθρα, να εκδοθούν σε ξεχωριστό τόμο, ν' αντιπαραβληθούν με την προεκλογική ελευθερία που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, για να ντρέπονται (ίσως;) οι συντάκτες τους!

(Σημερινή)

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
mama mia
 

Scripta Manent

Έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι τα βιβλία, εξαιρετικά ευάλωτα, μπορεί να αφανιστούν ή να καταστραφούν. Διαθέτουν την ιστορία τους, όπως κάθε ανθρώπινο προϊόν. T. Στάινερ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday260
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2047

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack