aixmes.com

Θα το κερδίσουμε το στοίχημα για την Κύπρο και μόνο! Εκτύπωση E-mail
11.02.08

ΤΗΣ Αντρούλλας Γκιούρωφ

Και τώρα που αποφασίσαμε σύντροφοι με το χέρι στην καρδιά να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας με γνώμονα μοναδικό και απόλυτο να σώσουμε την Κύπρο από το τέλμα της διχοτόμησης.

Τώρα που βάλαμε το χέρι στο ευαγγέλιο της Κύπρου και καλούμε όλους σε εγρήγορση, ενότητα και κοινή δράση, με επικεφαλής ένα έντιμο και δοκιμασμένο πολιτικό ηγέτη έρχονται κάποιοι να αμφισβητούν τις προθέσεις μας. Να λοιδωρούν ξεδιάντροπα με τη μνησικακία σαν λεπίδι να ξεγυμνώνει τα ευτελή τους κίνητρα. Να αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Δημήτρη Χριστόφια που για δεκαετίες στην πολιτική κονίστρα του τόπου το μόνο του «αμάρτημα» ήταν το δόσιμο και η προσφορά για το καλό του τόπου, για το καλό του λαού. Η μόνη του «ενοχή» είναι γιατί δεν βολεύεται με τη διχοτόμηση ούτε και με την καθεστηκυία τάξη του εφήμερου και του βολικού ωχαδελφισμού. Τώρα που η συσπείρωση της Αριστεράς βρίσκεται στην κορύφωσή της, διερωτάσαι και πρέπει να διερωτάται ο κάθε ένας από εμας, γιατί να υπάρχει μια μερίδα αριστερών ψηφοφόρων που επιλέγουν το στρατόπεδο εκείνων που υβρίζουν το κόμμα τους, που ελεηνολογούν εναντίον της υποψηφιότητας του Δ. Χριστόφια επειδή σεβάστηκε την ετυμηγορία των χιλιάδων και είχε υποχρέωση να δεχθεί το βαρύ καθήκον να κατέλθει υποψηφίος.

Γιατί κρίναμε πως τώρα είναι η ώρα, επειδή αύριο θα είναι πολύ αργά. Κρίναμε πως η Κύπρος χρειάζεται ένα πολιτικό μαχητή και συνεπή στον αγώνα για τη δικαίωση του τόπου -που όπως άλλωστε τον χαρακτήριζε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος- θα είναι ο καλύτερος πρέσβης των θέσεών μας στο εξωτερικό. Ενα πολιτικό που έχει όλα τα εχέγγυα να τοποθετήσει την Κύπρο στο θρόνο της καταξίωσης και όχι της απαξίωσης και της θλιβερής απομόνωσης. Ενα πολιτικό ηγέτη που κτίζει γέφυρες ενότητας και αποστρέφεται τη μιζέρια του διχασμού, που αποστρέφεται την αλαζονεία και την έπαρση και μπορεί να μιλήσει με την ίδια καταδεκτικότητα και σεμνότητα σ’ ένα ζητιάνο όσο και σ’ ένα βασιλιά. Πώς ανέχονται άνθρωποι της Αριστεράς ένα Τάσσο Παπαδόπουλο να καθυβρίζει με τους επιτελείς του το ΑΚΕΛ και τον ηγέτη του και να μην αγανακτούν; Αυτός που τιμήθηκε με την ψήφο των Αριστερών να μετατρέπεται σε υβριστή και συκοφάντη μιας ολόκληρης παράταξης που κράτησε πολύ ψηλά τα λάβαρα του αγώνα και ποτέ δεν λιποψύχισε ποτέ δεν εγκατέλειψε τα πεδία των μαχών υπερ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της περιφρούρησης των δικαιωμάτων του λαού. Πώς καταπίνουν την ύβριν και ανέχονται το όνειδος της αχαριστίας; Και γιατί τώρα που φθάνουμε στο τέρμα σχεδόν της μεγάλης πορείας όλοι μαζί αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και κεντροδεξιοί ενωμένοι υπέρ της υποψηφιότητας του Δ.Χριστόφια, κάποιοι αριστεροί να λιποψυχούν και να μένουν εγκλωβισμένοι σ’ ένα παρδαλό μωσαϊκό αντιακελικών, εθνικιστών, σε μια πλατφόρμα που συνεχώς παραμένει προσκολλημένη στο χθες και να εξωραΐζει τα λάθη και τις παλινδρομήσεις της.

Οπως και να ‘χει εμείς θα το κερδίσουμε το στοίχημα, όχι για εμάς, για την Κύπρο και μόνο. Γιατί ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο μόνος υποψήφιος που θα γυρίσει τον τροχό της ιστορίας μαζί με όλες τις δυνάμεις της Κύπρου για να πάει η Κύπρος μπροστά.

(Χαραυγή)

Σημ.: Το άρθρο είναι από τη χθεσινή, κυριακάτικη, έκδοση. Η σημερινή δεν ήταν διαθέσιμη την ώρα που κάναμε post τα άρθρα από τις υπόλοιπες εφημερίδες

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Στην Αθανασία

 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday379
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1780

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack