aixmes.com

Αυτοί θα μας κυβερνήσουν (2) Εκτύπωση E-mail
14.02.08

Πλάκα-πλάκα, αυτοί (στα σοβαρά) θα μας κυβερνήσουν. Πάνω-κάτω αυτά τα πρόσωπα θα συζητούμε την επαύριον της δεύτερης Κυριακής για το νέο Υπουργικό. Χωρίς πλάκα.

Δεν περιμένουμε βεβαίως να δούμε τον Χριστόφια να διορίζει τον Κασουλίδη υπ. Εξωτερικών (και τον Ιωάννη να το αποδέχεται!). Ούτε τον Τάσσο να διορίζει τον Νικόλα κυβερνητικό εκπρόσωπο (και τον Νικόλα να το απορρίπτει). Αυτά, για τα σενάρια με τις συνθέσεις του Υπουργικού που βάλαμε πιο κάτω.

Πλησιάζουμε όμως στο τέλος μια πολύμηνης και έντονης προεκλογικής περιόδου. Μια προεκλογικής στην οποία τα επιτελεία έκαναν (κυριολεκτικά) φύλλο και φτερό κάθε δήλωση, πράξη και ατόπημα του αντιπάλου (εδώ κάποιοι πήγαν μερικές δεκαετίες πίσω για να βρουν στοιχεία…). Πλησιάζουμε στο τέλος μιας εκστρατείας στην οποία οι κύριοι διεκδικητές παρουσιάζονται καλά διαβασμένοι, ετοιμόλογοι και δεν αφήνουν ούτε «σίγμα» να πέσει χάμω χωρίς να απαντηθεί. Μιας εκστρατείας στην οποία άπαντες έχουν κάνει ΣΗΜΑΙΑ το πρόγραμμα τους. «Έτσι θα κυβερνήσω», μας λένε. Ναι, αλλά δεν μας λένε «Με αυτούς θα κυβερνήσω». Ακόμα και όταν δηλώνουν ότι το πρόγραμμα χρειάστηκε μήνες για να γραφτεί και δεν πρόκειται να αλλάξει σε μια εβδομάδα (μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής), ακόμα και τότε, (υποθέτουμε ότι) ξέρουμε το «πως», αλλά όχι το «με ποιους».

Και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα παρελαύνουν (σε περίοπτη θέση) ονόματα υποψηφίων για το νέο Υπουργικό.

Η μέση λογική λέει ότι κάποια από τα πρόσωπα που θα καταρτίσουν τη νέα Κυβέρνηση θα προέρχονται από τους όμορους κομματικούς χώρους του εκλεγέντα ή από τους χώρους των σχηματισμών που υποστήριξαν την υποψηφιότητα τους. Και οι εξαιρέσεις, θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν νομίζουμε να υπάρχει κανείς που θα διορίσει Υπουργούς που είτε αντιστρατεύονται την πολιτική τους, είτε δεν θέλουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης τους. Ο Πρόεδρος (στην Κύπρο) κρατάει και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Οπότε, πλάκα-πλάκα, τις δύο Κυριακές δεν ψηφίζουμε μόνο Πρόεδρο. Επικροτούμε ή αποδοκιμάζουμε με τη ψήφο μας (καλώς ή κακώς) κόμματα, μηχανισμούς, εν δυνάμει Υπουργούς, τρόπο διακυβέρνησης, πρακτικές, ιδεολογίες κλπ. κλπ.

Αυτά, χωρίς πλάκα.

χόρχε

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

aixmes2.0
 

Scripta Manent

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Χαρίλαος Φλωράκης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday181
mod_vvisit_counterYesterday402
mod_vvisit_counterThis week1229

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack