aixmes.com

Τα γεγονότα μας προσπερνούν Εκτύπωση E-mail
14.02.08

Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Είναι ελάχιστοι εκείνοι που παρακολουθούν και πληροφορούνται για τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα - για τα οποία όλοι πια, ακόμη και οι Ρώσοι, χρησιμοποιούν τον όρο βόρεια Κύπρος - κυρίως στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και γενικότερα της ανάπτυξης.

Τα γεγονότα μας προσπερνούν Και είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που αντιλαμβάνονται τη σημασία των όσων συμβαίνουν στην άλλη πλευρά σ' αυτό τον τομέα. Ένα πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιγιέτ», πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το ύψος των επενδύσεων στον τουριστικό τομέα στα κατεχόμενα που έχουν προγραμματισθεί για το 2008 ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, στο μισό δισεκατομμύριο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα έχουν δοθεί από το τουρκοκυπριακό «υπουργείο» Οικονομίας και Τουρισμού δέκα άδειες σε εταιρείες ξένων συμφερόντων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε ισάριθμες περιοχές. Πίσω από τα επενδυτικά κεφάλαια βρίσκονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρηματίες από το Ισραήλ, τη Βρετανία και την Τουρκία. Μια από τις εταιρείες αυτές, η οποία διαθέτει ήδη δύο ξενοδοχεία, προχωρά στην ανέγερση νέας τουριστικής μονάδας στον Καραβά. Πρόκειται για την τουρκική «Net Holding», η οποία έχει ετοιμάσει σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αμμόχωστο σε συνεργασία με επιχειρηματίες από το Ισραήλ. Πρόεδρος του δ.σ. της «Net Holding» είναι ο Μπεσίμ Τιμπούκ, ο οποίος, σύμφωνα με την «Μιλιγέτ», δήλωσε στην εφημερίδα ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων για τα κατεχόμενα αυξάνεται διαρκώς και αναφέρθηκε στην πρόθεση της εταιρείας του Ντέιβιντ Λιούις να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ υπάρχουν και άλλοι επενδυτές, κυρίως από το Ισραήλ. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε το αυξανόμενο ενδιαφέρον επιχειρηματιών από το Ισραήλ για επενδύσεις στα κατεχόμενα, στον τουριστικό κυρίως τομέα. Αναφέρεται, για παράδειγμα, ότι η έκταση στην Καρπασία, η οποία προορίζεται για την κατασκευή μαρίνας και ξενοδοχειακών μονάδων, η οποία είχε παραχωρηθεί στον Ασίλ Ναδίρ, δόθηκε στη συνέχεια στην εταιρεία Euroka Enterprises Ltd, που είναι εγγεγραμμένη στα νησιά Μάρσιαλ και ως ιδιοκτήτες της εμφανίζονται επιχειρηματίες από το Ισραήλ. Ποιοι λοιπόν από τους πολιτικούς μας φωστήρες παρακολουθούν και ενημερώνονται για τα πιο πάνω, για τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη των κατεχομένων με την εισροή μεγάλων επενδύσεων από το εξωτερικό; Ποιοι από τους φωστήρες μας γνωρίζουν τα γεγονότα και το κυριότερο πόσοι από αυτούς αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης στα κατεχόμενα; Τα γεγονότα μας προσπερνούν και μας αφήνουν πίσω, με αυτούς που ευθύνονται για τα όσα συμβαίνουν να μιλούν για την 8η Ιουλίου, να επικαλούνται την 8η Ιουλίου εκατό φορές την ημέρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας στην άλλη πλευρά.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Κικη ρι κου
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday169
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1570

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack