aixmes.com

Ακόμα κι οι προεδρίες έχουν την τιμή τους Εκτύπωση E-mail
15.02.08

 ΤΗΣ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Λογικά, το δικαίωμα να ψηφίζεις και να ψηφίζεσαι σε δημοκρατικά καθεστώτα μας εξισώνει όλους. Φτάνει να μπορείς να βρεις ένα παράβολο 1000 τόσο λιρών-που εύκολα το βρίσκει ο οποιοσδήποτε χάρη στο τραπεζικό μας σύστημα- κι από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο δίπλα στον τάδε και στον δείνα θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση του λαού. Ύστερα τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους.

Ο καθένας θα πρέπει να πείσει για τις θέσεις, την ειλικρίνεια και τις ικανότητες του. Ο οικονομικός παράγοντας, λογικά, πέρα από το όχι και τόσο σημαντικό παράβολο δεν υπεισέρχεται. Λογικά. Φανταστείτε όμως τώρα ένα ικανότατο, ευφυέστατο υποψήφιο, δυναμικό, ειλικρινή όλο πάθος για προσφορά και όλα τα καλά του θεού, που δεν έχει όμως ή δεν θέλει να σπαταλήσει μια περιουσία, να προσπαθεί να ανταγωνιστεί όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους. Ένα ανταγωνισμό που προϋποθέτει γιγαντοαφίσες στους δρόμους (όχι πως αποτελούν συν με τα προγούλια, τις φράντζες, τις μύτες, τα αμήχανα ύφη, να μην δύναται να κρυφτούν από κανένα πρόγραμμα photoshop), τις διαφημίσεις κάθε μισή ώρα στην τηλεόραση (με τις οποίες λες μάμα μου, αυτός θα μας κυβερνήσει;), με τις ναυλώσεις αεροπλάνων ακόμα και από την Αυστραλία -να μην χαθεί ούτε ένας ψήφος- με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες καθημερινά να δίνουν υποσχέσεις ακόμα (μόνο πως η πρωτεύουσα θα αποκτήσει θάλασσα δεν ακούσαμε τούτες τις μέρες), με συναυλίες και μαζώματα. Οπόταν πόσο ίσοι είμαστε εν τέλει στην άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων; Το βλέπουμε στην Αμερική. Οι εκστρατείες των υποψηφίων στοιχίζουν εκατομμύρια. Κι ένα σωρό χρηματοδότες σπεύδουν να συνδράμουν. Ελπίζοντας στο άλογο που θα ποντάρουν να κερδίσει και να αποδώσει η επένδυση τους, ανταποδίδοντας τους κάποτε με κάποιο τρόπο. Εξ ου και η Χίλαρι τώρα που δείχνει να μην είναι φαβορί, δεν μπορεί να προσελκύσει χρηματοδότες και αναγκάστηκε να βάζει από το κομπόδεμα της. Κατά τα άλλα στις δημοκρατίες έχουμε όλοι το δικαίωμα να διεκδικήσουμε ακόμα και την προεδρία της χώρας. Και κατά τα άλλα όσοι συνδράμουν είναι γιατί πιστεύουν στην ιδεολογία και στις ικανότητες των υποψηφίων.

 

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

banania reb.

 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday139
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week1926

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack