aixmes.com

Ο εκφυλισμός του κυπριακού Εκτύπωση E-mail
15.02.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Εκείνο που πέτυχε στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και πιο συγκεκριμένα μέσα στα τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004 ήταν ο εκφυλισμός του κυπριακού προβλήματος.


Και ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη είναι διότι ο εκφυλισμός του κυπριακού ήταν αυτό που είχε προτείνει σαν στρατηγική ο Μιχάλης Δούντας, ο μέντορας του προέδρου Παπαδόπουλου. Η συνταγή για το κυπριακό, που ο Δούντας άφησε σαν υποθήκη στον Τάσο Παπαδόπουλο είναι: «Να αφεθεί η υπόθεση να εκφυλισθεί για να καταλήξουμε σε ντε φάκτο διχοτόμηση». Αυτή τη συνταγή, λοιπόν, εφάρμοσε ο Παπαδόπουλος στη διάρκεια της θητείας του, με αποτέλεσμα η «υπόθεση», δηλ. το κυπριακό, να έχει πράγματι εκφυλισθεί και να έχουμε καταλήξει σε ντε φάκτο διχοτόμηση, την οποία ο Παπαδόπουλος θεωρεί σαν τη δεύτερη καλύτερη λύση. Ο Παπαδόπουλος πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη λύση, τη ντε φάκτο διχοτόμηση, να την αναβαθμίσει σε πρώτη καλύτερη. Ο Τάσος Παπαδόπουλος διεκδικεί μια δεύτερη προεδρική θητεία. Γιατί; Για να ανατρέψει αυτό που έχει πετύχει στην πρώτη θητεία του, τον εκφυλισμό της «υπόθεσης» ή για να ολοκληρώσει τον εκφυλισμό της; Το πιο πιθανό είναι ότι αν ο Παπαδόπουλος καταφέρει να εξασφαλίσει μιαν ακόμη προεδρική θητεία, η ντε φάκτο διχοτόμηση θα μετατραπεί σε ντε γιούρε, σε αναγνωρισμένη διεθνώς διχοτόμηση. Για την αναχαίτιση αυτής της ακάθεκτης πορείας προς την οριστική διχοτόμηση είναι ίσως ήδη αργά. Και θα είναι οπωσδήποτε αργά αν επανεκλεγεί στην προεδρία ο Τάσος Παπαδόπουλος για να εφαρμόσει μέχρι το τέλος τη συνταγή που του άφησε ως υποθήκη ο μέντοράς του και να προχωρήσει πέρα απ' αυτήν, μετατρέποντας την ντε φάκτο διχοτόμηση σε ντε γιούρε. Οφείλω εδώ ν' αναφέρω ότι ποτέ ο Τάσος Παπαδόπουλος δεν δήλωσε ότι διαφωνεί με το μέντορά του, με τον Μιχάλη Δούντα, με τη συνταγή του για τον εκφυλισμό και τις θέσεις του για τη μη λύση του κυπριακού και την παράτασή του εν αναμονή κάποιων απροσδιόριστων συγκυριών «που ενδέχεται να προκύψουν» σε βάθος χρόνου. Αυτό που μας περιμένει σε βάθος χρόνου δεν είναι οι συγκυρίες αλλά η οριστική διχοτόμηση. Το βάθος χρόνου είναι ήδη κοντά μας.

ΑΛΗΘΕΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Στην Αθανασία

 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday373
mod_vvisit_counterYesterday393
mod_vvisit_counterThis week983

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack