aixmes.com

Τύπος: Ζυμώσεις με «σωστό περιεχόμενο» Εκτύπωση E-mail
19.02.08

Με το παρασκήνιο και τις διεργασίες των προεδρικών εκλογών ασχολείται σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

 

ΤΙ ΔΙΝΕΙ: Αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της «Αλήθειας» για την πρόταση ΔΗΣΥ προς ΔΗΚΟ: Τέσσερα υπουργεία (ανάμεσα τους το υπ. Εξωτερικών που προορίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για τον Μάρκο Κυπριανού), Επίτροπο της Ε.Ε. και συμμετοχή στους σημαντικούς ημικρατικούς.

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τάση υπέρ Κασουλίδη φαίνεται να «τσιμεντώνεται» στο ΔΗΚΟ, που πολιορκείται από τους δύο μονομάχους. Οι όροι του κόμματος κινούνται βασικά σε δύο κυρίως κατευθύνσεις: Κυπριακό (ζητεί γραπτή δέσμευση ότι δεν θα γίνει αποδεκτό το σχέδιο Ανάν και η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας θα είναι με το «σωστό περιεχόμενο») και, συμμετοχή στην εξουσία (κλειδιά το υπ. Εξωτερικών και η θέση του Επιτρόπου). Ρόλο στις διαπραγματεύσεις διαδραματίζει και ο Μάρκος Κυπριανού (κρατήστε το όνομα του). Το ΑΚΕΛ δύναται να προσφέρει και την Προεδρία της Βουλής.


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Στον προεκλογικό και ο Αρχιεπίσκοπος. Τη στήριξη του ζήτησε ο Κασουλίδης. Και μάλλον… εισακούστηκε, αν είναι σωστές οι πληροφορίες για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Αναμενόμενη η στήριξη της ΕΔΕΚ στον Χριστόφια. Δεν τα βρίσκουν στο ΕΥΡΩΚΟ, κλίνουν προς λευκό.


ΤΑΣΣΟΣ: Δεν θα ανακοινώσει δημόσια στήριξη υπέρ ενός εκ των δύο υποψηφίων. Αποσύρεται και συστήνει Πολιτικό Γραφείο. Θα παρεμβαίνει μόνο για το εθνικό θέμα, αναφέρουν συνεργάτες του στον σημερινό «Φ».


BET: Στα 200.000 ευρώ ο τζίρος του πρώτου γύρου σε ένα (1) πρακτορείο σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο του «Φ». Υπενθυμίζεται ότι ο Κασουλίδης πλήρωνε 3,75 ευρώ, ο Χριστόφιας 2,15 ευρώ και ο Τάσσος 2,05 ευρώ. Αυτά την περασμένη εβδομάδα.


SPORT: Μέρα Champions League. Με ελληνικό ενδιαφέρον η κόντρα στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και Chelsea. Στο μπάσκετ, η ΑΕΛ παίζει με την Χίμικ Ουκρανίας σε αγώνα για την προημιτελική φάση του Fiba Euro Cup. Στο ποδόσφαιρο Φερνάντεζ (ΑΠΟΕΛ) κουνά μαντήλι και φεύγει για Μέταλουργκ. Οριστικά.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
έγκλημα και τιμουρία
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 2 επισκέπτες online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday143
mod_vvisit_counterYesterday276
mod_vvisit_counterThis week2350

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack