aixmes.com

Στο πιάτο το κεφάλι του Τζιωνή Εκτύπωση E-mail
21.02.08

Ξεγυμνώθηκαν. Πέταξαν και τα τελευταία φύλα συκής. Και ξεδιάντροπα προσκαλούν το λαό να τους ακολουθήσει.

Μάζεψαν τις ψήφους των αδαών, τις μάζεψαν φασούλι-φασούλι, γέμισαν τα καλάθια τους και το διαλάλησαν στην αγορά: Πωλούνται ψήφοι τοις μετρητοίς. Ανταλλαγές με ένα, δύο, τρία υπουργεία, όλες δεκτές. Ποιο Κυπριακό και πράσινα άλογα; Ό,τι έκαμαν οι Ακαμίτες, οι έκτακτοι, οι τρίτεκνοι, το κάνουν τώρα αυτοί. Διασφαλίζουν καρέκλες, ωσάν και αν ο τόπος θα σωθεί ή θα καταστραφεί αν βρίσκεται στην άλφα ή στη δείνα καρέκλα ο βήτα «επώνυμος». (Το αντίστροφο, βεβαίως, μπορεί να συμβεί…).


Παζάρεψαν τις ιδέες των πολλών για μερικά αδειανά πουκάμισα. Φλέρταραν με όλους. Στριμώχτηκαν σε θνησιγενείς πλατφόρμες, έσπρωξαν, μπήκαν μπροστά, πρώτοι-πρώτοι στη σειρά και καμαρώνουν. Περιμένουν τη νομή. Και προσεύχονται να ξαναβρούνε το χρυσό φλουρί.

Κρύβονται στις λέξεις. Κομπάζουν στα πλατό εξ ονόματος όλων. Εξ ονόματος των υπολοίπων.

Και αν στα αλήθεια πίστευαν (αυτό που έλεγαν) ότι το εθνικό θέμα ήταν το πρώτο τους μέλημα –και όχι «ειρήσθω εν παρόδω» κεφάλαιο σε μια συνεργασία– θα ζητούσαν πρώτα (και πριν) απ’ όλα ένα πράγμα: να μην φύγει ο Τζιωνής από την διαπραγματευτική ομάδα. Να παραμείνει ενεργός στο διπλωματικό μέτωπο. Και όχι να ξηλωθεί άρον-άρον μερικά λεπτά μετά την ορκομωσία του νέου Προέδρου.

Αλλά. Ποιος Τζιωνής και πράσινα άλογα; Ο εξ απορρήτων του Τάσσου στο Κυπριακό. Ο τεχνοκράτης. Ο εκφραστής της σκληρής διαπραγματευτικής γραμμής. Που σήμερα-αύριο (αν δεν το έκανε ήδη) μαζεύει στυλό και σημειώσεις. Ο «Τζιωνής» μετακομίζει. Πάει, «σπίτι» του.

Μα η Σαλώμη χτυπάει τα ντέφια πιο δυνατά. Αλύπητα. Και οι αυλικοί τρέχουν να μετρήσουν τα κεφάλια.


χόρχε

 

υγ: Παρασύρθηκα τις τελευταίες ώρες. Έγραψα καμιά κουβέντα παραπάνω, άλλες ξεστόμισα. Οργίστηκα. Η λογική υποχώρησε. Προς τούτο, ζητώ συγγνώμη.

υγ2: Όσο για δαύτους: Τιμωρείστε τους! Τιμωρείστε την αλαζονεία των κομμάτων. Την έπαρση των αξιωματούχων, το εμπόριο ψήφων και ιδεών. Τιμωρείστε τους. Νηφάλια. Με αυτογνωσία. Αλλά χωρίς οίκτο.

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
κου πε πε
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday132
mod_vvisit_counterYesterday402
mod_vvisit_counterThis week1180

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack