aixmes.com

Η δική μου η ψήφος έχει μοιραστεί στα δυο Εκτύπωση E-mail
22.02.08

ΤΗΣ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σαν Δηκοικός ψηφίζεις Χριστόφια, σαν Απολλωνίστας ψηφίζεις Κασουλίδη, σαν Εδεκίτης ψηφίζεις Χριστόφια, σαν Ορθόδοξος Χριστιανός ψηφίζεις Κασουλίδη.

Με ποια σου ταυτότητα να ψηφίσεις που έχει μοιραστεί στα δυο και δεν ξέρεις ποιο από τα δυο κομμάτια πρέπει να αγαπάς; Σαν παιδί του Γιωρκάτζη ψηφίζεις Κασουλίδη όπως όλοι οι Συνδέσμοι Αγωνιστών και απογόνων, σαν παιδί του Τάσσου ψηφίζεις Χριστόφια. Σαν σύγχρονος νέος δεν κατανοείς τον τρόπο που διδάσκονται τα θρησκευτικά στο σχολείο και πιστεύεις σε μια πιο ευρεία προσέγγιση του θέματος. Σαν ψηφοφόρος όμως σε πιάνει τρόμος πως θα αναλάβει την προεδρία ο Χριστόφιας και θα καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών και αρχίζεις την προσευχή. Κύριε ελέησον. Και μιας που αναφέραμε τον κύριο, είναι ο μόνος που δεν τοποθετήθηκε ακόμα να μας πει που θα δώσει την εύνοια του. Κύριε δώσε μας ένα σημάδι. Μια εικόνα να δακρύζει, ένα καντήλι να κουνιέται πέρα δώθε. Σαν αριστεριστής άκουγες από τα γεννοφάσκια σου Σαββόπουλο. Τώρα που ο Σαββόπουλος τραγουδά για τον Κασουλίδη, μήπως να το ρίξεις στο Μαζωνάκη; Προβλήματα που έχουμε και μεις οι Κύπριοι. Εκεί που το μοναδικό μας κριτήριο κι η μοναδική μας έγνοια ήταν το εθνικό μας θέμα ξαφνικά μπαίνουν ζητήματα όπως: Θα βγει ο Κασουλίδης και θα επανέλθει το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Θα βγει ο Χριστόφιας και θα νοθεύσει τα φώτα της ελληνοχριστιανικής Παιδείας. Ευτυχώς σήμερα είναι η διεθνής ημέρα σκέψης (του προσκοπισμού) κι έτσι οι διχασμένοι πολίτες θα μπορέσουμε να σκεφτούμε και να βγούμε από τα διλήμματα μας ανασυγκολλώντας ξανά τη διαλυμένη μας ταυτότητα που έχει γίνει παζλ για δυνατούς λύτες.

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday323
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2110

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack